A la interlocutòria de mesures cautelars del jutge instructor del cas Nóos, el magistrat recull diferents declaracions prestades per diversos testimonis que van assegurar haver estat contractats per l'empresa «dels senyors», en referència a Aizoon, si bé els seus serveis els desenvolupaven a casa dels Ducs de Palma.
Aquests fets, corroborats indiciàriament mitjançant la declaració de múltiples testimonis i diversa correspondència electrònica, duu al jutge a posar per escrit com els treballadors eren adscrits «capritxosament» a les diferents empreses «amb independència de per a quina d'elles prestessin materialment els seus serveis», dada que «ni ells mateixos coneixien», i quan «convenia a finalitats inconfesables, eren passats d'unes a altres en clara concurrència de prestamisme laboral».
Així, una de les empleades, en ser preguntada per la seva vinculació amb la immobiliària, afirmà que malgrat estar donada d'alta a la Seguretat Social com a treballadora d'aquesta mercantil no va treballar-hi «mai».
Segons manifestà, tant Urdangarin com la Infanta la van entrevistar per si l'acceptaven com a empleada de la llar, moment en el qual el Duc, davant de la seva dona, li va comentar que no li farien un contracte de treball sinó que «cobraria en negre».
No obstant això, quan li van dir que «estaven contents» amb ella i que es podia quedar, l'empleada va sol·licitar a Urdangarin un contracte de treball, atès que estava en tràmits d'obtenir la nacionalitat espanyola, a la qual cosa va accedir el gendre del rei, contractant-la a través d'Aizoon.
Reduir la tributació
De fet, en aquest sentit l'Agència Tributària acusa Urdangarin d'haver «interposat» la societat Aizoon per a facturar «certs serveis de caràcter personalíssim», que no tenien res a veure amb l'activitat de la immobiliària, tot això amb l'objectiu de reduir la seva pròpia tributació de la declaració de l'IRPF.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.