El secretari general del Sindicat d'Infermeria Satse, Jorge Tera, ha considerat que «no es notaria cap diferència» si la Conselleria de Salut desapareix i es fusiona com a Direcció general a la Vicepresidència Econòmica, tenint en compte que el departament de sanitat està «intervingut» per Economia, que arriba a «fiscalitzar» les meses sectorials «a les quals acudeix el director general de Pressupostos, Antoni Costa».
En declaracions als periodistes, Tera ha subratllat que la decisió de dimitir del fins ara conseller de Salut, Família i Benestar Social, Antoni Mesquida, l'«honora», perquè «els que treballem en la sanitat sabem en quina situació l'han deixat i no han donat marge de maniobra a Mesquida per a fer el que volgués».
«La Conselleria de Salut està essent dirigida pel vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, i és molt difícil que algú que tingui un poc d'idea i uns principis, sigui capaç d'aguantar molt temps aquí», ha remarcat.
Per al secretari general de Satse, la dimissió de Mesquida «no és una bona notícia», perquè, al seu judici, es confirma que el «desgovern a la sanitat és total i absolut» i, a més, ha criticat que «només imperen decisions d'índole econòmica i no hi ha criteri sanitari».
Més retallades
Una altra veu autoritzada per emetre una valoració de l'actual tràngol pel que passa la sanitat balear és el secretari d'Acció Sindical de FSP-UGT, Miguel Ángel Romero, qui ha considerat que la dimissió de Mesquida amaga «una nova retallada a l'àmbit sanitari, la qual cosa seria insostenible».
Romero lamenta «profundament que es torni a sotmetre a un nou procés d'inestabilitat un tema tan sensible com el sanitari». «Ens preocupen, no les persones, sinó el motiu pel qual dimiteix, que ens agradaria saber», ha afegit el representant sindical, qui ha temut que «al darrere» de la renúncia hi hagi més ajustaments a sanitat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.