Les patronals de l'anomenada oferta complementària ja expressaren el seu malestar respecte de la normativa impulsada per la Conselleria que dirigeix Carlos Delgado, per la qual cosa esperen que ara s'hi incloguin les seves demandes. L'objectiu principal és que la llei que ha de regular la principal activitat econòmica de les Illes reflecteixi "tots els punts de vista sectorials, sense exclusió".
Una de les demandes principals de les patronals és la "igualtat" amb el sector hoteler, ja que entenen que en la redacció actual de la llei hi ha "desequilibris". En aquest sentit, es refereixen a la possibilitat que en un establiment hoteler s'exploti un restaurant, una discoteca o una agència de viatges, oberts al públic, "en frontal competència", sense necessitat de la preceptiva llicència d'activitat. Per aquest motiu, reclamen una norma que exigeixi l'acreditació que l'activitat disposa de totes les autoritzacions sectorials juntament amb el document pel qual es declara l'ús o activitat secundària en qüestió.
També demanen que, per garantir una competència "lleial i justa en el mercat i lluitar contra l'estacionalització", els establiments d'allotjament que realitzin una altra activitat haurien d'obrir almanco sis mesos. "No pot acceptar-se que un hotel pugui oferir qualsevol servei per a clients no allotjats amb quatre mesos d'activitat amb amortització garantida en detriment i perjudici de la resta d'establiments que s'esforcen i mantenen la seva oferta en temporada baixa", sosté el document.
Tot inclòs
Una altra demanda és una major concreció del tot inclòs. Les patronals de l'oferta extra hotelera volen que aquest tipus de pensió només es presti a clients allotjats i evitar el "tot inclòs per un dia". A més, exigeixen uns nivells concrets de qualitat per a aquest tipus de règim, "equiparable a establiments de tres estrelles".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.