TW
23

El cas del delegat del Govern a Extremadura, Alejandro Ramírez, que hagué de dimitir perquè el càrrec era incompatible amb la titularitat d'una farmàcia, és diferent del del president José Ramón Bauzá, que ocupa el càrrec mentre és titular d'una farmàcia. Així ho defensà ahir el portaveu del gabinet autonòmic, Rafel Bosch, qui al·legà que el cas de Bauzá és distint del de l'exconsellera de Salut Aina Salom, a qui el Tribunal Superior declarà incompatible per al càrrec per tenir una apotecaria.

Després del Consell de Govern, Bosch recalcà que la diferència amb el cas del delegat extremeny és que Balears té una llei de farmàcia pròpia. Aquesta, però, només fixa en el seu article 11 les incompatibilitats del farmacèutic, no del president del Govern, i diu que s'ha de nomenar un farmacèutic substitut quan el titular ocupi càrrec públic. Però Balears també té una llei d'incompatibilitats que deixa clar que els membres del Govern han d'exercir les seves funcions amb dedicació absoluta i exclusiva. Una de les excepcions, però, és l'administració de patrimoni personal, que és on s'aferraria el Govern per justificar el cas de Bauzá.

Notícies relacionades

Bosch anuncià que l'informe encarregat a petició de l'oposició estarà aquest octubre, el faran els serveis jurídics de la Comunitat i, segons ell, demostrarà que el president no incorre en incompatibilitat malgrat tenir una farmàcia. El termini per presentar-lo s'acaba el 7 de novembre.

Tot i les explicacions, l'oposició defensa que els casos del delegat extremeny o d'Aina Salom i el de Bauzá són iguals. "Demanam a Bauzá que triï entre la seva activitat econòmica o la de president", afirmà Biel Barceló (PSM-IV-E), qui considera que, a més, el cas del president encara és pitjor perquè "va mentir" quan no informà de les seves activitats econòmiques en la declaració d'interessos que va fer quan accedí al Govern. Precisament ahir, es convocà un altre pic la Comissió de l'Estatut del Diputat perquè l'oposició volia veure la declaració d'interessos i activitats que Bauzá va fer en assumir l'escó, però els populars es negaren a mostrar-la perquè, segons ells, el Parlament ja certificà la compatibilitat a l'inici de legislatura.

El socialista Vicenç Thomàs alertà que el Govern pretén canviar la llei per "fer-la a mida" del president. A Bosch, però, no li consta un interès per reformar la Llei del bon govern.