El cap de l'Executiu responia així una pregunta del líder de
PSM-IV-E, Biel Barceló, a qui titllà d'"intolerant". Tanmateix, no
fou l'únic que hagué de donar explicacions. El conseller
d'Educació, Rafel Bosch, també s'hi referí quan el socialista Lluís
Maicas li demanà si creia que els professors han utilitzat "sense
escrúpols" els infants. Bosch afirmà que "en general" no ho creia,
però "dins l'escola s'han fet coses que no estan bé". Acte seguit,
relatà situacions que, segons reconegué, no s'han denunciat, però
que li han dit que passen en algunes aules.
Sense dir els noms dels centres on s'haurien produït ni
aportar-ne proves, afirmà que no li sembla bé que un professor
prometés un punt més a l'examen a tots els qui anassin a una
manifestació a favor del català, que es parli a alumnes de sisè de
Primària sobre allò que el Govern fa malament a l'hora del pati o
que s'aprofiti el primer dia de classe, de presentació, per fer un
discurs contra el mateix conseller i contra el president i
explicant per què duia la camiseta verda crítica amb les
retallades.
"Tot això no em sembla bé amb menors d'edat que tenen
l'obligació d'anar al col·legi", apuntà el conseller, qui reconegué
que "la immensa majoria" dels professors fa molta feina en
circumstàncies difícils, però també denuncià que "a l'escola hi ha
gent que perd la llet pels rostolls". Bosch defensà una "escola
apolítica", perquè permetria que els nins tinguessin un major
rendiment escolar, i anuncià una futura llei sobre convivència
escolar i autoritat del professorat, que també "pugui ajudar a
defensar el límit entre la llibertat de càtedra i la dels
alumnes".
179 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Pedrito , en cristiano! Que sino solo te entienden tres...
Aquests peperos van gats de majoria absoluta, en tenen un empatx i no saben què han de fer, de grassos que estan. No passeu ànsia, a les properes eleccions tendreu minoria absoluta, de cada dia guanyau punts. Quin alè farem quan desaparegueu del mapa! Com deiem quan feiem la mili (els que varem haver de defensar la "pàtria") Una menos!
Un robatori anual de 3.000 milions d'euros és insuportable. Visca Mallorca independent!
Ahora viene cuando los fascistas estos harán otro video con aquello de " hablame en cristiano! " Es q se os ve de lejos catalinos!
Quan el Comte de Barcelona assumí la regència del Regne d'Aragó respectà els furs de les corts aragoneses sense imposar el català, propi de les corts de Barcelona... sí fillets, el rei no va imposar el català als seus deixebles tot i els enormes conflictes d'interessos que tenien... i sí, havia de saber les llengües pròpies, però també moltes altres, perquè els reis HAVIEN de ser CULTES. Això va ser així fins i tot amb els Trastàmara, castellans i castellanoparlants. I va ser així després de la unió dels de les corones castellano-lleonesa i aragonesa. I va ser així durant el període de màxima expansió territorial i econòmica malgrat les diferències que hi havia entre uns i altres. I va ser així fins que va arribar el famós borbó! La història ens ensenya que no la unió, sinó el respecte, fa la força!
L'escola és la cultura i el futur d'aquest país, i el PP l'està destruint, com el territori, perquè només li interessa afavorir els interessos dels "emprenedors": hotelers, constructors i el Madrid dels funcionaris a qualsevol preu. La seva pàtria són els doblers (que són tots a Madrid)
I per que sou tans pocs es qui vos creis vertaders hereus de sa mallorquinitat?, no sirà per que sou una minúscula minoria?, elecció rera elecció es poble de ses Illes vos ho demostra, i recorda...pegueu bots i es bots, que pegueu, mai, mai veuran es vostros ulls es vostros inventats, i somniats, Països Catalans, Sempre Mallorca i Balears Cap Amunt.
Qui estima Mallorca estima Menorca Eivissa Formentera.. Qui estima Països Balears estima el Regne de Mallorca i els comtats del Rosselló, la Cerdanya, a més de Montpeller i Omelades .. que són van que van formar part de sa nostra història i qui estima lo nostro sol enviar a porgar fum a la Catalunya imperialista i manipuladora amb sa nostra història per al seu propi interès..
Algú acaba d'obrir la porta a la realització de vídeos com aquest i posteriorment penjats a Internet, informant al començament que "és una dramatització i que els comportaments que es denuncien no són de tot el col·lectiu de polítics, etc. sinó sols el d'uns quants.
"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauriem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]" Joan Fuster, "Qüestió de noms" (publicat ara fa 50 anys) Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola; dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".