La desconfiança cap a la classe política creix en temps de crisi, especialment respecte de la seva capacitat per gestionar la situació actual. Aquesta és una de les conclusions que s'extreu d'un informe que ha elaborat el Cercle d'Economia de Mallorca sobre la qualitat de la democràcia a les Balears.
Un estudi del Cercle d’Economia qüestiona la capacitat dels polítics
L’informe avalua el sistema democràtic i s’ha elaborat a partir de l’opinió de prop de 200 experts de Mallorca
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
7 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Si es ver que els polítics són el reflex del poble, aquest estudi posa entredit la capacitat del poble de triar els seus gestors polítics. Estem ben arreglats!
No fa falta cap estudi. Fins i tot el meu ca ho havia notat. I no ara. Ja fa anys.
satisfacció general sobre la democràcia a Balears "és extremadament pessimista" en el vessant qualitatiu i si qualcú ho dubta que llegeixi els diaris de sessió del parlament, tant de plenaris com de comissions i ploraran de pena de mantenir aquesta guarda de polítics. Ni el Jueves els distreurà tant. I a més els donarà la talla exacta del que fan i trobaran a faltar el que haurien de fer i no fan. Bé més o menys com ho diu en José Ramon Bauzá: que hara lo que tenga que hacer, però que no hace nada sin que se lo digui Madrid, ja m'entenen...
En Francisco de Asís? El marit (és un dir) de la "salida" Isabel II ? El requete-padrí (oficial) dels Borbons actuals? Si, ésclar, "Paquito el Natillas" Au venga, no diguis dois, que ja ets molt vell. I aquest banyam que portes ...
Francesc d'Assissi, justament un dels motius que fan que tenguem una classe política (i una societat, per extensió) tan propensa a la corrupció és precisament el menyspreu pel bé comú que el Franco va cultivar amb tanta persistència amb la seva manera de fer autoritària i sanguinària. I de regal ens va deixar el rei, que sobre corrupció en podria fer escola. Hem d'esborrar la monarquia i la llei d'Hondt.
jo anire un poc mes endavant, la clase política esta transmutada a la corrupció i no hi ha cap que es pugui salvà, lo que lìnteresa a España ara pera ara en que torni en Franco a netetjar tota la fruita podrida y que fasi olor.
De veritat que per arribar a aquesta conclusió no fa falta cap estudi!. Esper que al menys els hi serveixi per pensar-hi.