Bosch, durant la inauguració ahir del CEIP Maria Lluïsa Serra de Maó, detallà que els centres podran optar també per fer "agrupaments flexibles o atenció individualitzada". Des d'Educació s'ha negat sempre que l'elecció de llengua sigui una segregació lingüística, si bé una de les diferències importants entre fer "agrupaments flexibles" i "fer grups d'iniciació", com diu Bosch, és que el primer mètode implica fer petits grups a la mateixa classe, mentre que el segon suposa separar per aules.
En les instruccions de la Direcció General d'Ordenació, Innovació i Formació Professional per a aquest curs sobre com es regula el dret dels pares es parla del fet que "l'aplicació de les mesures establertes pels centres no han d'implicar l'adjudicació dels alumnes a aules diferents en funció de la llengua del primer ensenyament", si bé de les paraules del conseller es desprèn una idea diferent.
Allò cert és que els centres que tenen infants que han optat pel castellà encara estan a l'expectativa de com s'organitzaran. Al CEIP Jaume I de Palma, dels 250 alumnes de 3 a 7 anys que poden triar llengua, 41 han escollit el català; 21, el castellà i la resta no s'ha decantat per cap opció. El director, Sixto López, assegurà ahir que "farem agrupacions flexibles o diferents grups depenent del que succeeixi", i afegí que "està un poc enlaire". Segons el director "nosaltres ja feim, a més de la llengua castellana, una segona assignatura en castellà, tot i que la llengua vehicular del centre és el català".
Durant la visita a la nova escola menorquina, Bosch augurà que serà "un inici de curs normal", amb les "dificultats habituals i puntuals" de posar en marxa un sistema educatiu que aglutina 400 centres, uns 14.000 professors i més de 150.000 alumnes. Bosch també apuntà que la reducció de 550 interins no suposarà cap problema per al funcionament normal del curs. Això no obstant, l'opinió de Bosch no coincideix amb el sentir majoritari d'una comunitat educativa cremada per les contínues retallades de sou i l'increment d'hores de feina.
A això cal sumar-hi l'oposició d'alguns pares que els seus fills vagin a centres on ja es preveu que hi haurà incidents per les elevades ràtios d'alumne / professor. És per això que algunes famílies podrien no portar els seus fills a classe fins que la situació millori, seguint així la iniciativa sorgida des de l'IESde Sineu, ‘Així el meu fill no comença'.
Les primeres protestes tampoc no es faran esperar i, coincidint amb l'inici de curs, dijous, la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Mallorca (FAPA) ha organitzat una concentració a les 9.30 davant de la Conselleria d'Educació.
Des de FE-CCOO també criticaren la situació que viuen els professionals de l'escola concertada, que han vist reduït el sou un 20% en l'últim any. A més a més, alertaren que la davalla de contractacions des del 2010 ha estat d'un 11,5% menys.
43 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
federico, ets mestre o professor? per mi no....xerrem amb propietat, proves empíriques i seriositat
I de la Simfonica que... ???
en bielet pareix tartamut..... tartamut.
En Federico és un mentider. En Federico és un mentider. En Federico és un mentider. En Federico ens vol mal. En Federico ens vol mal. En Federico ens vol mal. Típic d'un colonitzador. Típic d'un colonitzador. Típic d'un colonitzador.
a veure si som una mica més seriosos. Des de quan hi ha nins que s'han d'amagar en els patis per a xerrar la seva lléngua? Precisaments els nins són els que tenen la facilitat d'adaptar-se a les lléngües. I els nins que xerren qualsevol altra de les tantes lléngües que es xerra a les Illes Balears, també s'han d'amagar?. No fotem que ja sabem que els nins mai no menteixen però els adults sí que ho fan i darrerament se n'estant sentint moltes que venen de la "madre patria Espanya" o de persones que en teoria haurien de ser serioses pels seus càrrecs públics que ostenten. La mentida d'un nen pot significar que es lliure d'un càstic però la mentida df'una persona adulta pot significar una confrontació social.
buena idea asi tal vez, no tengan los crios que esconderse en los patios para hablar español. es verdad aquello de que borrachos y niños nunca mienten.
APARHEID linguïstc, una mesura antipedagogica del dessertor del guix Bosch. Es veu que hi ha euros per les fòbies castellanistes.
ASPANYA , el pais de la pandereta, el torero, el cateto y el obrero parado.... que biba apanya !!!
CATALINER tu no das pena majo, tus pensamientos sí.
Vull proposar l'introducció d'un nou idioma a les illes: el CATACAST,barratge ideal dels dos idiomas que es parlen a les illes. Així es podrà dir correctement: El meu médico es rico, o també : a porgar humo a Son Reus.Seria molt facil d'introduir i a canvi tendriem els alumnes pitjor instruits culturalment de tot Europa,cosa que ben aviat conseguirem entre tots, si Deu no hi possa remei.