TW
1

La Fundació Deixalles atén més de mil persones l’any i ha donat feina a 245, un 50% de les quals procedents de col·lectius en risc d’exclusió social. Construir una societat igualitària i una economia solidària, tot afavorint aquelles que  es troben en situació de desatenció, és l’objectiu que persegueix l’associació des del seu naixement, el 1986.
Ara, però, són temps difícils i les associacions sense ànim de lucre en pateixen més que mai les conseqüències. Això no obstant, la presidenta de la Fundació, Francesca Martí, dóna un missatge positiu i aposta per la reinvenció.

Ara bé, té clar que sense la implicació de tothom no anam enlloc i per això demanà col·laboració a la ciutadania: “Hem de pegar un toc d’atenció a la societat, és més necessari que mai que reflexioni sobre el que està passant”.
Per això fa una crida a potenciar la campanya de recollida selectiva.  “És un objectiu que Deixalles vol mantenir present, perquè en aquests moments és molta la gent sense recursos econòmics que ve al centre a recollir materials de tot tipus”, afirma Martí. “Necessitam més material”,  remarca.

Projectes de futur

Per a l’any que ve, la Fundació Deixalles potenciarà la reutilització de la roba i obrirà un taller de costumització a la delegació de Palma, a causa de l’èxit que tenen els atres dos que ja tenen en funcionament, un a la zona de Llevant i l’altre a Inca. A més, prestaran el servei de neteja a cases particulars i a oficines per així ampliar l’oferta laboral de les dones.

En la seva cursa de solidaritat,  a principis de juliol varen inaugurar una botiga de roba i mobles al centre de Palma. “Amb aquesta iniciativa volem obrir una nova línia de comercialització per obtenir més recursos econòmics i apropar la nostra feina als ciutadans”,  destacà Martí.

Les persones, el primer

I principalment, la Fundació té clar que el primer de tot són les persones, i per això han donat formació específica a més de dos-cents ciutadans, mentre que tres-cents han participat en els processos d’inserció que els ajudaran a trobar el lloc que els pertoca dins la societat.