Durant la trobada que dugueren a terme ahir horabaixa al centre Flassaders, la cinquantena d’entitats que formen el Consell posaren sobre la taula una declaració conjunta d’intencions i d’accions en la qual adverteixen que “actuarem en conseqüència segons el resultat de la consulta”.
En aquest document, que ha de ser el full de ruta a seguir per lluitar en contra dels ajustos del Govern, els signants asseguren que “ja n’hi ha prou! i és el moment de sortir al carrer per defensar els nostres drets, com férem el passat 19 de juliol a tot l’Estat”. En els pròxims dies, la cinquantena d’agents socials hauran de decidir si donen suport a la proposta de la consulta popular.
A més a més, avançaren que “el mes de setembre intensificarem la mobilització social i democràtica per fer-la més contundent i nombrosa, recorrent a tots els instruments que la Constitució posa a les nostres mans”. I és que per al 15 de setembre ja anunciaren que s’uniran a la gran marxa en contra dels ajustos que està convocada a Madrid.
El secretari d’Acció sindical d’UGT, Manel Pelarda, assegurà ahir que amb aquesta primera cimera el que “volem és reforçar i ampliar el Consell de la Societat Civil. Volem anar més enllà”. El secretari general d’UGT, Lorenzo Bravo, afirmà que “estic fart del que és políticament correcte perquè ens estan robant. Ara és el moment de Fuenteovejuna, tots a l’una”.
De la seva banda, la secretària general de CCOO, Katiana Vicens, apuntà que “la unitat social i sindical que des del passat 19 de juliol s’està produint amb més força és d’abast estatal”. “No ens en sortirem sinó estam tots junts”, comentà la sindicalista, qui concretà que la petició del referèndum i la proposta de consulta popular també es faran a la resta de l’Estat.
El secretari d’Acció Sindical de l’STEI-i, Sebastià Serra, manifestà que “hem passat de l’estat de resignació a l’estat de mobilització”.
El secretari general d’USO, David Díaz, indicà que “la salut democràtica no la mataran a base de decret” i va pronosticar que “el Govern a les següents retallades anirà cap als pensionistes”.
Des del sindicat CSI-F, el seu president, Andreu Bou, va assegurar que parlar del fet que no hi ha doblers és una mentida, perquè “hi ha els mateixos que hi havia abans. Això no obstant, el que passa és que s’han distribuït diferent i ara els pobres ho són més i els rics, en canvi, acumulen més.
Els inicis del Consell
El Consell de la Societat Civil de Mallorca es va crear el passat mes de novembre i va sorgir principalment de la unió de dues plataformes: la dels Drets Socials i la de defensa de Ràdio Televisió de Mallorca [M]. Formada per 50 organitzacions, els seus impulsors convidaren ahir tots els agents socials interessats a unir-se a aquest òrgan per tal de lluitar contra la política de retallades i de pèrdua de drets que està realitzant l’Executiu del PP.
La primera gran convocatòria del Consell es va produir el passat 12 de novembre, quan es convocà la manifestació que portà per lema “Pels nostres drets, no a les retallades”.
A part dels sindicats UGT, CCOO, STEI-i, CSI-F i USO, d’altres agents socials, com l’Obra Cultural Balear (OCB)i el GOB, formen part del Consell.
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
@ t: hi estic d'acord, però si hi hagués un referèndum es deslegitimarien les decisions dels "nostres" governants. Seria una primera passa cap a les eleccions anticipades. Però un partit de feixistes mai no acceptarà cap referèndum. Ja saben perfectament el que en pensa el poble, simplement s'ho passen pel forro.
Bart O'Lome, baixa aquesta ma que fas ombra a més de fàstic
El que s'hauria de demanar no és un referendum, són unes eleccions anticipades, per FRAU electoral, per ENGANY, per INCOMPETÈNCIA dels "gestors", per INÚTILS, per POCAVERGONYES.
Ese autollamado "Consejo de la Sociedad Civil de Mallorca" ¿A quién representa?¿A los famosos manipuladores de la OCB y demás grupúsculos que todos sabemos, a la totalidad de la "Sociedad No Militar" de Mallorca?