No és una sentència ferma, és una mesura cautelar mentre no es resolgui el conflicte. La UGT va demandar l’augment de nòmines, va reclamar que, com a mesura cautelaríssima, se’n suspengués l’aplicació mentre no hi hagués sentència, i el jutge del cas ja els va donar la raó. Martínez calcula que no hi haurà sentència fins a final d’any, però manté que les interlocutòries ja van a favor seu.
Privilegiats
La interlocutòria és contundent: recorda que l’Executiu va al·legar que “l’augment de retribucions tenia la seva justificació per l’increment de competències d’aquest personal” perquè es reduïren els treballadors del gabinet. Ara, segons els magistrats, “no s’ha justificat un tracte diferent tan singular i privilegiat a un col·lectiu determinat” si tothom està afectat igual per la “crisi que travessam”.
Cal recordar que l’Estat ha fet pujar de 35 a 37,5 hores la jornada setmanal dels funcionaris i, en lloc d’augmentar-los la nòmina, els governs espanyol i balear els l’han retallada a fons. Arran d’això, els magistrats decideixen: “no és possible aplicar per al personal eventual un criteri diferent del que s’aplica per a la resta de funcionaris i treballadors públics, de manera que per als primers hi hagi un augment de retribució mentre que als altres no només no se’ls reconeix l’augment, sinó que se’ls rebaixen les retribucions de manera considerable”.
“És un insult als treballadors públics i als ciutadans”, va dir Martínez, en referència que als càrrecs de confiança se’ls apujàs el sou mentre el retallaven a la resta de treballadors. I va afegir que ara els sis afectats hauran de tornar els doblers que han cobrat de més durant tretze nòmines, una quantitat que, entre tots, de moment pot rondar els 30.000 euros. En tot cas, la interlocutòria no obliga a tornar el doblers, sinó que ho farà, previsiblement, la sentècia. El Govern pot fer un recurs, aquest pic al Tribunal Suprem. El sindicalista va demanar a Bauzá que no s’hi insistís, perquè ja s’havien perdut dos recursos i caldria pagar-ne les despeses judicials, un altre pic, amb doblers dels ciutadans.
Martínez va ser especialment dur amb l’augment de sous en un moment en què el Govern no s’atura de retallar, precisament, en personal. I va avisar que si l’Executiu fa un recurs de cassació, convocarien una protesta en contra.
Tal com va denunciar en el seu moment la diputada econacionalista Fina Santiago, l’augment de sous va afectar la cap de la Secretaria de Comunicació, Helena Rubí; el cap de l’oficina de Coordinació del Gabinet, Martí Juaneda; el cap de la Secretaria d’Atenció Ciutadana, Francisco Fernández; la cap de la Secretaria de Presidència, Elvira Bonnail; el cap de la Secretaria de Protocol, Albert Candela; i la secretària personal de José Ramón Bauzá, Maria José Vadillo –a l’anterior legislatura n’hi havia dues–.
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Això és una mostra de l'ètica de José Ramón Bauzá.
Enhorabona UGT!! hi ha moltes coses per denunciar i s'ha de fer feina en aquest sentit!
Tots moros o tots cristians. Els divendres de quadragèsima que l'executiu vol fer passar als funcionaris de carrera, els que guanyaren amb suor la seva plaça per oposicions i han fet l'opció de fer una carrera administrativa d'acord amb la Llei, ha servit de boomerang pels "elegitts a dit i quew qualque dia feràn la figura del cesante". Ara sí que cal omplir-se la boca de defensa dels principis jurídics del programa electoral, que molts votarem amb entusiasme. Era,és i serà molt temps l'esperit del Partit Popular
Les despeses judicials les hauria de pagar en Baussan de la seva butxaca així estaria més alerta amb el que fa. També hauria de pagar les despeses judicials per coses com les querelles contra els estudiants que varen ocupar la conselleria d'Educació ja que els estudiants afectats hauran de pagara de la seva butxaca les despeses per la demanda contra l'Aina Rodríguez, la impresentable que va dur a la pràctica la violència institucional.