TW
52

Alguns pares que no havien posat res a la casella de l'elecció de llengua o que havien optat pel castellà han decidit aprofitar l'ampliació del termini fins al 13 de juliol per fer el canvi i escollir el català. Dos factors han influït perquè alguns progenitors hagin fet aquesta modificació. D'una banda, les famílies s'han pogut informar sobre el que realment suposarà triar el castellà. En la majoria d'escoles, guanyen aquells qui volen l'ensenyament primerenc en català i, per tant, que un nin faci castellà suposarà que quedarà apartat un parell d'hores de la resta del grup, tot i que quedi a la mateixa aula. Molts pares volen evitar que el seu fill se senti aïllat i exclòs del conjunt.

I un segon factor és que alguns pares que havien triat el castellà creien que es faria tot l'ensenyament en castellà i no només unes hores. Davant d'aquesta dualitat, alguns progenitors han preferit que segueixin un model d'immersió en català. La Conselleria d'Educació, durant la darrera setmana, ha posat tots els recursos humans que té a disposició per fer arribar a les famílies la carta que els informa de l'ampliació del termini. Aquesta és la segona vegada que Educació obliga tots els treballadors a fer feines d'auxiliar administratiu per tal de poder enviar totes les missives a temps. Però aquest pic, els funcionaris no han deixat que això tornàs a passar i es negaren a realitzar aquesta tasca mecànica i per la qual no els paguen.

Sobre si precisament aquesta imposició als funcionaris havia creat tensions internes, ahir el conseller d'Educació, Rafel Bosch, assegurà que "no em consta que hi hagi malestar". Paral·lelament a això, el sindicat STEI-i va denunciar que als voltants d'alguns centres de Palma havien aparegut cartells incitant els pares a triar el castellà.

Protesta de la concertada

Els sindicats de l'escola concertada STEI, CCOO, UGT i FSIE, després de protestar ahir dematí a les portes de la Conselleria, registraren un manifest dirigit a Bosch en què denuncien "la precarietat laboral" en què queda el sector de professors per culpa de la reforma laboral i del decret llei 5/2012, d'1 de juny, de mesures urgents en matèria de personal.