El president de Simebal, Isidro Torres, confirmà ahir que "continuen els contactes i que van per bon camí". Segons Torres, "ens diuen que és molt complicat trobar una manera de resoldre-ho i deu necessitar el seu temps. Però esper que aquesta setmana s'arregli tot". El president del Simebal afirmà que "vull que aquesta situació s'arregli per sempre i que els polítics no es barallin per això".
D'altra banda, segons les dades facilitades ahir per l'IB-Salut, sembla que la vaga de zel dels facultatius no atura. A Son Espases, ahir a les 15.00 hores, hi havia 37 pacients a Urgències pendents de llit, tot i que allò normal és que n'hi hagi una dotzena esperant pujar a planta. A Son Llàtzer, la situació encara era pitjor que altres dies, ja que eren 38 els pacients pendents de llit. Quant a la resta de centres, a Inca eren 4 els pacients que esperaven passar a planta i a Manacor eren 5 persones.
A més a més, ahir hi havia Mesa sectorial de Sanitat per negociar l'esborrany del document que estableix la jornada de treball i l'horari general del personal del Servei de Salut de les Illes. El document, que només va ser aprovat pels vots a favor de l'Administració, passarà ara pel Consell de Govern sense que hagi estat aprovat per la mesa sectorial i, per tant, negociat així com toca. El text estableix en detall la nova normativa de les 37,5 hores que hauran de fer a partir de l'1 de juliol els funcionaris de la CAIB. Segons explicà el secretari adjunt de Sanitat de CCOO, Manel Garcia, "les esmenes que hem anat presentant i tota la nostra feina no ha servit per a res, perquè l'Administració no ha tingut res en compte". García també afegí que "tots els sindicats, a excepció de Cemsatse, hem mantingut un posicionament conjunt i, en canvi, ells no han volgut ni votar". En la mesa d'ahir, va ser un dels vicepresidents de l'IB-Salut, Federico Sbert, qui s'encarregà d'informar els sindicats de com queden els nous horaris del personal sanitari a partir de diumenge. Els torns queden igual i només s'allargarà la jornada trenta minuts.
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
@Fart: una vaga puntual perjudicarà menys la gent que anys de retallades que no són sinó la passa prèvia a la privatització de la sanitat. Això sí que mata.
Si RETALLEN els serveis públics a les Illes Balears és per dues raons: 1. Per continuar enviant la major part dels imposts que pagam a fora. Necessiten mantenir les comunitats improductives d'Espanya, les que tradicionalment viuen sobretot del subsidi. Necessiten els doblers de comunitats productives com la nostra per fer-ho i, com que aquí votam partits sucursalistes de Madrid, ho fan sense cap problema, satisfets de complir amb els "jefes". 2. Per no haver-se de retallar res els vinculats al poder. PsoE i pp estan d'acord (aparentment semblen enemics) en dos punts fonamentals: el comentat al punt 1 i la intocabilitat de sous, dietes, pensions i despeses vinculades als poders fàctics. Si volem sortir de l'atzucac, hem de saber que aquests són els dos grans problemes aquí. La resta és seguir consentint l'statu quo que fa que siguem cada dia més pobres a pesar de fer més feina.
FA 1 mes deien: Retallar amb santitat MATA. Sa mev apregunta es FER VAGA NO MATA ? HIPOCRITES.