Al terme de la seva participació en la presentació del llibre 'Rodrigo Rato. El gran artífex' de la periodista Carmen Gurruchaga, Montoro va dir que el Govern està estudiant aquests dies aquest tipus de mesures, però descarta que es vagi a emprendre "cap canvi tributari que perjudiqui el creixement econòmic i la creació d'ocupació".
"En el nostre projecte polític no hi figura la pujada d'impostos permanent, no creiem que calgui apujar cap dels grans impostos a i no creiem que sortirem d'aquesta crisi amb majors impostos, perquè estam en recessió i no podem aplicar cap pujada que pugui aprofundir en la recessió i deprimir el consum," reitera Montoro, després de recordar que l'apujada de l'IRPF és "temporal".
D'altra banda, el titular d'Hisenda defensa l'estabilitat pressupostària i les reformes estructurals i retreu, en un to molt crític, les veus de la UE que desconfien dels plans de sanejament espanyols. En aquest punt, es preguntà si hi ha algú a Europa que pugui "donar lliçons" sobre estabilitat pressupostària quan és el primer país de la UE que va aprovar el 2002 una llei per assegurar el dèficit zero.
Toc d'atenció a Brussel·les
"Hi ha cap país a Europa que hagi reduït 30 punts el seu deute públic sobre el PIB?", es va demanar Montoro, després d'indicar que li produeixen rialles el fet de sentir parlar de la desconfiança que genera Espanya per la reducció del dèficit.
També es va mostrar partidari de dur a terme una reforma de la Funció Pública, i va afegir que no es poden estendre "els tentacles de l'Administració Pública fins a ofegar la iniciativa privada". Així, afirmà que és precís tornar a la política de les privatitzacions, no solament de les empreses públiques, sinó també dels àmbits "fins ara reservats" a la funció pública.
Finalment, assegurà que el Govern es troba "absolutament decidit" a aprofundir en les reformes estructurals i a aconseguir uns pressuposts en equilibri com més aviat millor, a fi que Espanya pugui sortir aviat de la crisi. "Fent els deures, sense dreceres, les reformes fructificaran aviat", insistí.
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Agència Tributària transferida a la Comunitat Autònoma, ès el quie volem.
No li doneu més voltes, en aquest estat els únics que contribueixen amb escreix són les ultimes colònies del mediterrani: Illes Balears, València i Catalunya. Per una banda hi han els Bascos i Navarresos, ningú es creu el rotllo del “Cupo” consistent que ells paguen els serveis que els hi presta espanya. I una merda!!... Com la fantasmagòrica autonomia madrilenya, Una autonomia que sempre ens refrega per la cara la gran mentida de que ells són qui contribueixen més, amagant les xifres absolutament astronòmiques que l'estat els hi dona per sota la taula pel manteniment del territori, trens d'alta velocitat i de la seva colossal i gegantesca casta funcionarial madrilenya. Casta funcionarial que per quantitat, hauria d'entrar en el rècord Ginness mundial. De la resta no cal ni parlar, és un escàndol, tothom cobra per ser espanyol menys nosaltres.