nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Els taxistes de Balears consideren que la regulació del gremi és “inhumana”

Avui han protestat amb una processó fins a l'Ajuntament tocant el clàxon

La patronal de l'Agrupació de Taxistes de les Balears ha considerat que la regulació a què estan sotmesos és "inhumana" ja que estableix horaris que van des de les 02.00 fins les 14.00 hores, el que ha suposat un "empitjorament" de la qualitat de vida i impedeix que es puguin conciliar els "àmbits familiars amb els professionals". A més, apunten que els ha ocasionat una disminució dels ingressos.

El president de la Patronal, Antoni Bauzà, en declaracions a Europa Press, ha assenyalat que entén les reivindicacions de la 'Plataforma Son Hugo' que demana que es millorin les condicions laborals però no creu que s'hagin d'aconseguir disminuint les regulacions dels taxistes de vehicles adaptats de discapacitats.

Segons ha explicat, el primer de novembre de 2011 es va canviar al sistema regulador que substituïa el que duia funcionant més de 30 anys i que establia quatre dies de treball, un de lliure i un mes de vacances.

Aquesta plataforma, que s'ha concentrat aquest dimarts per tractar les seves condicions i després han circulat en processó fins a l'Ajuntament tocant el clàxon, demanaria que "les condicions dels adaptats s'assemblassin a les seves", que treballen dotze hores diàries, segons ha aclarit Bauzà.

Per al president, la solució no està en "empitjorar les condicions d'un col·lectiu", sinó en millorar les de tots els taxistes. Per això, per a la pròxima temporada d'hivern pretenen canviar la regulació, motiu pel qual s'està realitzant una recollida de firmes.

Així, es demana que s'estableixi un sistema alternatiu pel que es puguin tenir quatre dies de treball i un de lliure, així com un mes de vacances per taxi, dividides en dues quinzenes o tandes de deu dies.

Segons ha aclarit Bauzà, els cotxes adaptats "gasten el triple de combustible i a això se li ha de sumar la incorporació de la rampa, així com la resta de mesures, que encareixen el taxi." Aquests han de complir una jornada de cinc dies de treball i un de descans. "És per això que tenen aquestes condicions, cosa que moltes vegades no se sap", ha matisat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Elisa, fa mes de 12 anys

Hi ha qualcú content? I per què no passa res si ens foten a tots?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente