En concret, la Conselleria d'Administracions Públiques elaborarà un protocol general de col·laboració entre l'Executiu autonòmic i la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) que definirà la metodologia i el marc general que regirà la col·laboració entre ambdós, i que servirà per impulsar el futur Pacte Local.
El portaveu del Govern balear, Rafel Bosch, ha donat compte en roda de premsa d'aquest acord en ocasió de la reunió que ha fet avui el Consell de Govern en l'Ajuntament de Felanitx, on un grup de joves s'ha manifestat en contra de la política lingüística de l'Executiu.
Segons ha explicat Bosch, aquesta cooperació tindrà cinc línies d'actuació, les primeres de les quals serà impulsar la trucada "tercera descentralització" perquè els municipis puguin assumir noves competències, via transferència o delegació, i disposin per a això del finançament suficient.
La segona línia se centrarà en buscar nous espais de participació dels ajuntaments en els processos d'elaboració de les polítiques del Govern.
La tercera està dirigida a debatre els mecanismes de finançament de les entitats locals i, en concret, a fer propostes sobre la seva participació en els tributs de la Comunitat Autònoma.
La quarta línia servirà per elaborar conjuntament amb els Consells Insulars i l'Executiu una proposta d'una nova normativa de règim local. Finalment, el Pacte Local tindrà com objectiu desenvolupar l'administració electrònica.
Bosch ha assenyalat que per desenvolupar tots els eixos del Pacte Local es crearà un òrgan mixt amb representació del Govern i la FELIP.
A més, en la seva reunió d'avui, l'Executiu ha acordat que la secretaria general del Servei de Salut de les Illes Balears (Ib-Salut) assumeixi les funcions de l'extinta Oficina del Defensor dels Usuaris del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears.
Les activitats desenvolupades en els últims anys per aquesta oficina deixava patent que en moltes ocasions els mateixos serveis d'atenció dels diferents centres assistencials del sistema sanitari públic resolien les reclamacions i queixes en matèria de funcionament dels serveis sanitaris, per la qual cosa només una ínfima part del total de les reclamacions i les queixes tramitades arribaven a aquest organisme.
D'altra banda, el Govern ha acordat autoritzar l'aprovació de l'expedient de despesa per a la contractació del servei de netedat dels centres d'Atenció Primària de Mallorca per un import de 2,3 milions d'euros anuals.
L'Executiu, ha recordat Bosch, ha de garantir el bon funcionament del sistema sanitari públic aplicant els seus recursos i els mitjans organitzatius, emprenent accions encaminades a satisfer el dret de protecció de la salut i distribuint òptimament els recursos que disposa per finançar les prestacions i els serveis sanitaris.
A proposta de la Conselleria de Presidencia, l'Executiu autonòmic ha donat el vistiplau a la modificació de l'article 2 de la Comissió Assessora de Dret Civil de les Illes Balears.
S'ha considerat adequat modificar el número de vocals, que passen de nou a deu, i que el seu nomenament sigui per acord del Consell de Govern.
La Comissió Assessora de Dret Civil va ser creada el 1999 com a òrgan de consulta i assessorament del Govern balear en matèria de dret civil de la Comunitat Autònoma.
Finalment, el Govern ha aprovat el projecte de decret pel qual es regulen les indemnitzacions que percebran els membres del Consell Escolar de les Illes Balears.
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Conseller Bosch, no vulgui anar contra l'ànima del seu poble.
Com canvien les persones. Qui ens havia de dir que en Rafael Bosch seria portaveu de tot aquest desgavell contra Mallorca. Les persones canvien. No sempre per a bé.
El que impulsa el PP és que als pobles es xerri en castellà que, per cert, és l'idioma d'en Bauzá.
tinguin = tenguin