La fiscalia diu que la conducta de la Infanta no és incardinable amb cap tipus penal. | Arxiu.

TW
7

La Fiscalia General de l'Estat ha rebutjat investigar la denúncia presentada per l'advocat Fernando Pamos contra la infanta Cristina pel seu paper a l'empresa Aizoon en considerar que no ha quedat demostrat que tingués coneixement de les activitats irregulars de l'entitat. "La hipòtesi no s'acompanya de la concreció més mínima", diu el Ministeri Públic en un escrit remès al lletrat, al qual ha tingut accés Europa Press.

Pamos va sol·licitar a la Fiscalia que obrís una investigació a fi que s'aclarís el paper de la infanta a Aizoon i la seva responsabilitat en unes compres particulars que podrien haver estat abonades per l'esmentada firma, segons s'assenyala en un correu electrònic que consta en el sumari en el qual es troba imputat el seu espòs, Iñaki Urdangarin.

L'advocat sol·licitava concretament la incoació de diligències d'investigació per part de la Fiscalia Anticorrupció en peça a part a la que ja s'investiga al Jutjat d'Instrucció número 3 de Mallorca en relació amb Aizoon, l'Institut Nóos i altres societats vinculades al duc de Palma.

A l'esmentat correu intervingut en l'operació Babel Urdangarín i un altre interlocutor es refereixen a unes compres particulars de la Infanta i a la dificultat que aquestes siguin "justificades per despeses d'Aizoon" --societat de la qual la filla del Rei és propietària en un 50%--, "rescabalant-se de la despesa originada, amb posteritat, 'des de la caixa'" segons assenyala la denúncia fent menció a aquest document.

No obstant això, la Fiscalia considera que la denúncia es basa exclusivament en "informacions periodístiques" i "no conté un relat de fets" que permeti investigar la infanta.

Notícies relacionades

"En cap moment no es descriu una conducta que resulti incardinable en cap tipus penal", diu el Ministeri Públic que afegeix que la denúncia no s'acompanya de "la més mínima concreció sobre cap forma de participació o intervenció" en cap de les actuacions presumptivament irregulars.

Iguals davant la llei

Segons el parer de l'advocat, els fets podrien constituir delictes de frau, malversació de cabals públics, contra la Hisenda Pública, delicte societari de gestió i de falsedat en document mercantil.

En la denúncia, de vuit pàgines, se sol·licitava al Ministeri Públic que "exerceixi el seu preponderant paper igualant a tots els espanyols" davant de la llei i es qualifica de "impossible" que la Infanta "no estigués al corrent de les actuacions del seu espòs (...) com per acumular semblant patrimoni".

"Des de la meva experiència, i ho assegur sense prova en contrari, si fos la mateixa una altra persona, ja hagués estat detinguda o el seu patrimoni objecte d'una grandíssima investigació. I sé que no hi ha d'haver ciutadans de primera i de segona", concloïa Pamos l'escrit presentat.