El Banco de Valencia ha demanat la suspensió de la subhasta dels béns de Matas. | Ferran Aguiló - P. Bota.

TW
5

El Banc de València va aturar ahir, just un dia abans que es fes, la subhasta de tres immobles de Jaume Matas, incloent-hi la planta noble del palauet del carrer de Sant Feliu de Palma. L'entitat no va voler donar cap explicació per la suspensió de la subhasta i l'expresident tampoc no en va voler fer cap comentari.

Amb la venda del pis de Sant Feliu, un altre habitatge a la Rambla i un local del carrer de Sant Miquel, s'havia d'abonar el préstec de tres milions d'euros que Matas va contreure amb el Banc de València per pagar la fiança del cas Palma Arena imposada pel jutge José Castro. El banc havia demanat que s'executàs la subhasta perquè l'expresident no havia afrontat els terminis del préstec, però ara s'ha fet enrere sense cap explicació.

A banda dels tres milions d'euros de la fiança, el banc reclamava 912.409 euros en concepte d'interessos i les despeses d'execució de la subhasta. Ara manca saber quina és la raó de la suspensió i si s'ha pagat el deute pendent de l'expresidentd'alguna manera. Ahir els fiscals Anticorrupció quedaren sorpresos quan van saber, enmig del primer judici del cas Palma Arena, que el Banc de València havia aturat la subhasta.

Just la planta noble del palauet havia de tenir un preu de sortida d'1,65 milions i era el lot estrella de la subhasta, que havia de començar avui a les deu del matí. Té 475 metres quadrats i Matas hi havia fet unes costoses reformes. L'expresident la comprà per 950.000 euros però se'n gastà 400.000 més a millorar-la i reformar-la. Allà és on els policies trobaren nombrosos objectes de luxe duran els escorcolls per la instrucció del cas.

Notícies relacionades

El local comercial del carrer de Sant Miquel, de 73 metres quadrats, està valorat en 900.000 euros i el pis de la Rambla, de 152 metres quadrats, en 450.000.

Dipòsit

Per participar en la licitació s'havia de consignar un dipòsit del 20% del valor de sortida de l'immoble al qual es volia optar. En el cas de la planta noble del palauet, això eren 330.000 euros.

Si bé és vera que abans del cap de setmana ningú no havia fet cap dipòsit, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears això és habitual. Els dipòsits per a les subhastes es consignen gairebé sempre el mateix dia que es fan o, com a molt, just el dia abans. Això fa dubtar, doncs, que la raó de la suspensió fos que no s'esperassin possibles compradors.