TW
6

El diputat socialista Cosme Bonet ha afirmat avui que el Govern actual està "enterrant" el sector audiovisual de les Balears amb la seva gestió de IB3 i el tancament de la Radiotelevisió de Mallorca, que deixarà d'emetre dilluns dia 12, una clausura que ha considerat un "atac directe a la democràcia". Bonet ha assegurat, a la roda de premsa celebrada aquest matí per presentar les iniciatives parlamentàries del ple de dimecres vinent, que la decisió de tancar aquesta ràdio i televisió públiques és "la més equivocada" que ha pres el PP i va en contra dels interessos del sector audiovisual i el "pluralisme" informatiu.

Ha agraït als empleats de Radiotelevisió de Mallorca el seu treball en els seus cinc anys de funcionament i ha qualificat com a "exemplar" a aquest mig públic, el tancament del qual és imminent. De fet, el pròxim dia 12 la Televisió de Mallorca deixarà d'emetre i els últims informatius d'Ona Mallorca es difondran avui, cosa que ocorrerà amb els de la televisió divendres vinent.

El diputat ha fet aquestes declaracions amb referència a una moció que presentarà dimecres el seu grup en la qual demana la creació d'una comissió no permanent en el Parlament per estudiar la proposta de model audiovisual que ha d'aplicar el Govern balear. També insta l'Executiu a reprendre els contactes amb els grups parlamentaris per acordar els membres del Consell de Direcció de IB3 abans que es compleixi el termini de sis mesos en què s'han d'escollir per majoria de dos terços de la Cambra, ja que a partir del 30 d'agost serà per majoria simple i el PP no necessitarà l'acord d'altres grups.

En la moció demana així mateix que IB3 mantingui el català en les seves emissions com a llengua vehicular, cosa que, segons Bonet, s'incompleix "de manera flagrant". El portaveu adjunt del grup socialista, Vicenç Thomàs, ha presentat per la seva part els temes relacionats amb salut que es tractaran en el ple, entre ells una pregunta del PSOE al Govern sobre el seu "Projecte IB-Salut 2020 promoció de la salut", al qual ha mostrat el seu total rebuig. El document, ha dit Thomàs, propugna l'externalización i posterior privatització de diversos serveis, com l'atenció domiciliària o la radiologia, i fins i tot planteja la gestió privada de determinats hospitals.

El portaveu ha esperat que el Govern, davant de les crítiques d'alguns sectors sanitaris, replantegi aquest informe. Finalment, s'ha referit a la política de l'Executiu en matèria d'avortament, amb la retirada de subvencions i concerts amb clíniques privades, i ha dit que són decisions preses "des de l'obscurantisme" i de vessant polític.