El Govern deu a la Universitat de les Illes Balears (UIB) 25 milions d'euros. Es tracta d'una part de la partida de 57 milions d'euros corresponent a la transferència nominativa que s'aprovà al Parlament per finançar la Universitat durant el 2011. De moment només n'han rebut 32 i això ha deixat la institució educativa sense els romanents dels quals disposava fins ara per afrontar despeses inesperades.
Segons la rectora de la UIB, Montserrat Casas, "això fa que la Universitat no pugui absorbir aquesta nova retallada per al 2012 perquè, si no, intentaríem assimilar-la i que no hi hagués cap incidència en el capítol de personal. Malauradament, en aquest moment no és possible, tot i que la Universitat sempre ha duit a terme una política de gastar igual o menys del que li transferia el Govern i ara això s'ha gastat a pagar les nòmines que l'Executiu no ha pogut aportar". Recordà que "als 57 milions d'euros compromesos ja hi havia la retallada del 7,5% en relació a l'aportació del 2010".
La rectora assegurà que aquest problema de tresoreria ja succeí amb l'Executiu anterior: "Per març ja ens varen dir que no ens podrien pagar i al maig tampoc no ens varen donar res". Sobre la resposta per part dels responsables de l'Executiu, Casas explicà que "ells n'estan al corrent i el deute està reconegut. Estam una mica pendents de si faran un pla de pagaments. Verbalment et diuen que sí, però ara mateix no tenim cap paper signat".
Segons la rectora, "enguany, si haguessin pagat, nosaltres hauríem acabat amb una mica de superàvit, com sempre". Evidentment, ara com ara "hem donat prioritat a poder pagar les nòmines, i hi ha uns proveïdors que no han cobrat". La seva intenció és aconseguir crèdit amb algun banc i intentar pagar-los. "Hem deixat enrere els grans proveïdors, perquè hem pensat que eren els que podien esperar més sense cobrar. A la gent, no pots deixar de pagar-li la nòmina de cada mes".
El Govern té un deute de 25 milions amb la UIB
L’Executiu només ha pagat 32 dels 57 milions que el Parlament aprovà que transferiria a la Universitat durant 2011
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
7 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
220 millons costa el tren de llevant, el tren de la gvergonay del PSM.
El segon presupost que no he dit de qui és , com és obvi és de la UIB.
Amb aquests millonets que mos deuen ja podrien construir un edifici i llevar els aularis prefabricats on estodien futurs arquitectes tècnics, geògrafs, educadors socials, entre altres serveis lingüístics que s'imparteixen. En principi era provisional per dos anys i ja en duim ... més o menys uns quinze. Fa vergonya. Per exemple una universitat com la de Utrech te de presupost per 715 millons deuros al 2008 i el 2007 85 milions deuros aprox. (font numèriques wikipedia)
La rectora només mira pel PDI, que és intocable. Mai han mirat pel PAS.
Pot esser que hi hagi enxufisme i s´hauria de corregir., però això no eximeix al Govern de deixar de pagar el que li correspòn, per que al cap i a la fí, els que ho pagaràn seràn els alumnes, que són els vertaders protagonistes.
La transparència no ha de ser només per la UIB. El que es parla és que el govern deu diners a la UIB i que segur s'estima més pagar palaus de congressos, pujades de sous, parcs temàtics, camps de golf, saltar-se polítiques lingüístiques, ... que invertir en educació pública.
Voldria fer les següents preguntes: Què cobren els alts càrrecs? Com varen entrar tots els professors i PAS de fa anys a la UIB? Quines oposicions varen fer? Com es possible que hi hagi famílies senceres fent-hi feina? Com es controlen i s´actualitzen les llistes d´interins? Per què no es fa pública l´actualització? Com és possible que hi hagi gent que no té el certificat de català i fa anys que hi treballa? Per quin motiu no totes les persones que tenen la mateixa categoria cobren igual? Per què tant enxufisme? Per què tan poca transparècia? Senyors periodistes: Investigau un poc i veureu quin suc li treis.