En aquest punt, el batle de Deià ha manifestat que existeix un informe de la Secretària Interventora de l'Ajuntament "que diu clarament que no s'infringeix la Llei en realitzar el menjar amb motiu de l'esmentada festivitat." Amb tot, ha acusat de "oportunisme polític" a la coalició nacionalista davant de la proximitat de les eleccions generals, per treure a la llum un assumpte que "no és nou" i sobre el que ja "hem donat totes les explicacions pertinents des de l'àrea d'Intervenció de la localitat.
D'altra banda, ha manifestat que l'Ajuntament també ha ofert les oportunes explicacions sobre els 13.638,82 euros corresponents a diverses despeses realitzades el 2010, "quedant demostrat que de l'esmentada quantitat tan sols 2.450 euros eren de despeses de representació d'alcaldia i regidors".
Així, el primer edil de Deià ha recordat que la resta de factures fan referència a conceptes, tals com subvencions per a la Tercera Edat, dinars per a Protecció Civil "quan realitzen serveis en el municipi" i despeses per la prestació de serveis jurídics en relació amb els habitatges de Llucalcari, entre d'altres.
Despeses protocol·làries d'Armengol
En aquest punt, Crespí s'ha referit a dues factures de l'anterior equip de govern en el Consell de Mallorca que demostren que la resta de partits "també realitzen menjades i sopars sense que per això s'estigui infringint cap norma". En concret, s'ha referit als 584 euros que va costar un menjar celebrat en la passada legislatura amb el Consell Assessor Regulador de Denominació d'Origen d'Oli de Mallorca, a la qual va assistir la presidenta insular, Francina Armengol, a la qual van acudir un total de nou comensals. També ha esmentat un altre sopar organitzat per l'anterior departament de Medi Ambient, dirigit per Marilena Tugores, que va tenir lloc el 23 de desembre, "sota el pretext que es tractava d'una reunió per coordinar el departament", i la factura del qual va ascendir a 288 euros.
"No critic el menjar i el sopar, sinó que l'expòs per donar a entendre que segons qui les organitzin estan infringint la Llei i malversant fons públics i, en canvi, si les realitzen altres partits responen a actes de treball pur i dur", ha postil·lat.
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Més que més. Si era només protocol·lari i tradicional, s'ha de mirar la bossa, que aquests actes beneficien poc més que la panxa dels que hi participen! I n'hi ha i n'hi ha haguts massa, d'actes d'aquests. De tot color.
Es podria saber el menú? Ho dic perquè hi ha gent a Mallorca que hi ha dies que no menja calent... però, clar, no són polítics, sinó persones sense feina, sense recursos i sense protecció social. A aquesta gent sí que li agradaria seguir aquesta tradició santjoanera... cada dia.
Gràcies a aquests actes els ajuntaments no tenen doblers per pagar altres prestacions més importants, socials, culturals... i a més són dinars que no serveixen políticament per res i menys si duen la familia. El dia de Sant Joan que cadascú pagui el seu dinar com fan els ciutadans que viuen al poble. Perquè els hi hem de pagar nosaltres les nostres festes?
Molt bé, aclarit, ara a seguir investigant...
Lo que es "tradicional" es robar s`ànima a nes poble. Quina barra !!