El PP ha votat aquest dimarts en contra de la presa en consideració de la Proposició de Llei d'Igualtat entre homes i dones de les Balears, entenent que aquesta matèria no requereix de "lleis i imposicions, sinó d'un canvi de mentalitat". Per això, els grups de l'oposició -PSIB i PSM-IV-ExM i Més per Menorca- han considerat que els 'populars' desitgen "tornar als anys 60" i a "les escoles de monges".
Després que durant l'anterior legislatura, el passat mes de març, el Parlament rebutjàs aquesta Llei amb els vots en contra del PP i l'abstenció dels parlamentaris del Grup Mixt que abans pertanyien a UM, l'exconsellera d'Assumptes Socials i diputada del PSM-IV-ExM i Més per Menorca, Fina Santiago, ha opinat en la sessió d'aquest dimarts que el vertader argument pel qual el PP no recolza aquesta normativa és que vol que els centres educatius que separen les classes per sexes continuïn rebent fons públics.
Santiago entén que les raons esgrimides pel partit liderat per José Ramón Bauzá són similars a les que es van usar anys enrere en defensa de l'esclavitud, i s'ha preguntat si, més endavant, el PP també defensarà una diferenciació entre sexes a les escoles, les empreses, carrers i parlaments.
A més, durant la seva intervenció, Santiago ha indicat que "estaria bé" que les diputades del PP trencassin la disciplina de vot de la seva formació per recolzar aquesta presa en consideració de la Proposició, un sentit en el qual també s'ha manifestat la socialista Rosamaria Alberdi, que, a més, ha lamentat que el PP "vulgui tornar a la Secció Femenina".
No obstant això, la parlamentària del PP María José Bauzá ha justificat el vot en contra a la presa en consideració d'aquesta llei en la qual la seva formació considera que el text "imposa" i opina que "aconseguirem més si fomentam i no obligam".
Increment de la despesa pública
Així mateix, la 'popular' ha explicat que el Projecte de Llei es "limita" a crear estructures i procediments, la qual cosa "suposaria incrementar la despesa pública", si bé aquest aspecte ha estat negat per Santiago.
"Les dones volen mesures concretes, no més càrrecs públics", ha declarat Bauzá, qui, a més, ha assegurat que el seu partit treballarà perquè no es creïn estereotips sexistes i perquè hi hagi "serioses i efectives polítiques transversals" ja que encara "queda molt camí per la igualtat i el camí és que les dones s'incorporin al discurs polític".
Per la seva part, la socialista Rosamaría Alberdi ha considerat que, a partir de l'actitud que el PP ha defensat aquest dimarts, "segur que començaran el debat per segregar, no només per gènere, també pel color de la pell".
Finalment, davant d'aquestes "desqualificacions personals" que Bauzá ha considerat que els grups de l'oposició els han realitzat perquè "pensam diferent", la diputada ha posat èmfasi que el seu partit "aposta per la igualtat" i, per això, "no va esperar a l'últim ple per demostrar-ho", ha afirmat en al·lusió a l'última sessió plenària de la passada legislatura.
La presa en consideració del projecte de llei ha estat rebutjada per 32 vots en contra i 22 a favor.
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
El PP una vegada més rebutjant la llei d'igualtat. Una reflexió: Països en els quals el seu sistema educatiu segrega per sexe: Aràbia Saudí, Iemen, Sudan del Nord, Paquistà, etc. Països en els quals el seu sistema opta per la coeducació: Alemània, Finlàndia, França, Itàlia, Noruega, Suècia, etc. Aquest PP ens vol situar amb el primer grup, mantenint que amb els imposts de tota la població es donin concerts als centres segregacionistes per sexe.
Tant de bo el PP tingués un canvi de mentalitat i a banda de per a la llei d'igualtat, també ho aplicàs per a la llei de política lingüística per exemple. En comptes de imposar i obligar caldria que fomentessin entre el seus propis polítics a usar la nostra llengua vehicular. I si queda un llarg camí per a l'igualtat recordin que és gràcies a grups polítics com el seu tancat a recolzar propostes avançades en favor de demostrar que tots som iguals.