Bauzá, amb els responsables de la Conselleria de Salut, amb Carmen Castro al capdavant.
El Govern implantarà un nou sistema de llistes d'espera que farà que els ciutadans de les Illes puguin elegir "qui vol que l'operi i en quin centre". Aquesta modalitat començarà a ser operativa el 2012 per via telefònica, per a la llista d'espera quirúrgica, i s'implantarà gradualment a les altres dues llistes d'espera -especialitzada i de diagnòstic-, fins a concloure el procés, el 2015, quan les tres llistes podran ser consultades mitjançant un sistema informàtic. Així ho avançà ahir, després de reunir-se amb el president del Govern, José Ramón Bauzá, la consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, qui, a més, detallà que "d'aquesta manera, serà el metge de família qui, amb el pacient, gestionarà la llista d'espera".
Mitjançant aquesta elecció del centre i del cirurgià per part dels pacients, no s'incrementaran les llistes d'espera, ja que els mateixos ciutadans podran decantar-se pels professionals amb menor llista de demora, detallà Castro.
Actualment, cada hospital i servei té una llista d'espera. Tot i això, mitjançant aquest nou sistema, podrà optar entre "tots els recursos disponibles", explicà la consellera.
D'altra banda, Castro anuncià que està en via de creació el pla pilot de la salut escolar, amb què l'Executiu pretén educar sobre com usar el sistema sanitari. El principal protagonisme el tindrà el col·lectiu d'infermeria, que s'encarregarà de formar els docents en tasques de prevenció, per exemple, i de donar hàbits de vida saludable als escolars. D'altra banda, també assenyalà que es modificarà la Llei de consum, vigent des de l'any 1998, perquè necessita "rectificar-se i actualitzar-se". A més, es modificaran els aspectes relacionats amb la publicitat, internet i la venda telefònica.
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Molts mallorquins, menorquins, eivissencs i formenteres volem gaudir d'una televisió en la nostra llengua, amb informació de proximitat i en ls que tengui cabuda tota la informació de proximitat, les variatats de la llengua cqatalana pròpia de les Illes Balears. Pot-ser que la majoria no creïm que la llengua vehicular d'aquesta televisió nostra ha d'ésser un català "cult", sino una arma per defensar que els atlots de sineu sentin no sols a casa seva l'accent sineuer, el pollencins, els alaroners, els sollerics...Una televisió del poble, pel poble i amb el poble. Això no lleva de que els que vulguin puguin veure televisió en castellà (entre les pùbliques poden gaudir de la TVE1 i TVE2, més tote l'oferta privada) i els que vulguin sentir parlar el català cult, poden veure les TV3...Gràcies al seny del president Bauzà i d'els executius dels consells insulars d'Eivissa, Formentera,Menorca i Mallorca això està assegurat