La plataforma reivindica la continuitat de l'ens insular. | Ferran Aguiló - C. Sansó.

TW
2

El consell d'administració de Ràdio i Televisió de Mallorca (RTVM) presentà ahir la proposta d'ERO per tancar l'entitat. També facultà el seu director, José Manuel Carrillo (que fou contractat per liquidar l'empresa), per negociar les condicions de l'ERO amb el comitè d'empresa.

El proper 28 de setembre es reunirà la junta general de [M], mentre que l'endemà es lliurarà tota la documentació de l'ERO al comitè d'empresa i a la Direcció General de Treball.

Llavors s'obrirà un termini de 30 dies per negociar amb el comitè d'empresa de RTVM les condicions econòmiques i el pla social.
Per tant, el tancament de la ràdio i televisió arribarà, com a tard, el 30 d'octubre. El consell d'administració presentà ahir una "anàlisi de la viabilitat econòmica, pressupostària i financera" en la qual es constata l'"absoluta dependència" del Consell de Mallorca. D'un pressupost anual mitjà de 10,5 milions d'euros, asseguren des del Consell, només 0,5 milions corresponen a ingressos per venda de publicitat. La resta -10 milions- és l'aportació de la institució insular.

També asseguren que "davant l'actual situació econòmica del Consell i la seva escassa capacitat d'endeutament, el manteniment de [M] és clarament inviable". No tothom està d'acord amb aquestes xifres, però. Jaume Rosselló, portaveu de la Plataforma cívica en contra del tancament de [M], explicà que les justificacions econòmiques per tancar l'empresa pública "no són vàlides, ja que la seva gestió mai no ha generat dèficit, fins i tot en els darrers 4 anys de Govern havia generat un superàvit d'1,6 milions d'euros".

Rosselló s'expressava així en la protesta que la Plataforma convocà ahir al matí a la plaça d'Espanya. Hi acudiren Emma Socies i Marisa Goñi (directora d'Ona Mallorca i de RTVM, respectivament); els polítics Joan Font (PSM), Antoni Alemany (PSIB), Miquel Rosselló (IV), Manel Carmona (EU) i Antoni Amengual (CxI). També hi assistiren Macià Blázquez (GOB), Maria Antònia Oliver (Memòria Democràtica) i representants de Joves per la Llengua i del sindicat STEI-i.

Tots ells donaren suport al manifest que denuncia que "entre 30 i 40 productores privades hauran de prendre la indesitjada mesura de l'acomiadament de part del seu personal". Així mateix, recordaren que 115 llocs de feina de l'Illa desapareixeran.