El vicepresident econòmic, Pep Ignasi Aguiló, anuncià ahir al Parlament que el Govern es planteja introduir la gestió privada en els ports esportius de la Comunitat. També apuntà que estudia posar preus públics a determinats serveis d'oci que ara dóna el Govern, com els refugis en el cas dels muntanyistes, i la possibilitat de cobrar per aparcaments públics que ara són gratuïts. Una proposta, la darrera, que segons ell haurien d'aplicar més els ajuntaments i el Consell.
Tot això ho digué després de descartar una pujada d'imposts propis i després de justificar que es poden obtenir ingressos públics a força de "posar en valor" el patrimoni que té la Comunitat i els serveis que ofereix. Afegí que els ingressos serien prou "significatius" perquè valgui la pena aplicar aquestes mesures.
En la seva primera compareixença en comissió, el vicepresident també anuncià que ha demanat al Govern central que eximeixi els empresaris turístics del pagament temporal de la Seguretat Social dels treballadors fixos discontinus, amb l'objectiu d'allargar la temporada i la contractació d'aquests empleats.
Les exempcions, que hauria d'assumir Madrid, afectarien només els primers dies i els darrers de la temporada turística. Aguiló assegurà que havia fet arribar aquesta proposta als responsables del Ministeri d'Economia i afegí que havia tingut bona acollida. En política laboral, advertí que "l'objectiu número 1" del Govern serà lluitar per reduir la taxa d'atur. I apuntà tres eixos: el primer seria el reequilibri pressupostari, perquè entén que la reducció de la despesa pública incentivarà la reactivació.
El segon seria l'eliminació de traves administratives per permetre inversions. En aquest sentit, recalcà que es farà una nova normativa per ajudar a desbloquejar els "centenars" de projectes que ara estan embossats. I el tercer suposaria un "gir" en la política mediambiental. Insistí en una gestió privada del litoral i apuntà la possibilitat de privatitzar els ports esportius.
Aguiló insistí en el rebuig a les polítiques econòmiques basades en les subvencions i anuncià que Inspecció de Treball vigilarà que aquestes vagin on toca, defensà la reducció de l'Administració i justificà així l'eliminació d'alliberats, i anuncià una reducció important en el futur pressupost, perquè "en aquests moments hem gastat tota la caixa i la visa".
El Govern planteja privatitzar la gestió dels ports esportius
El vicepresident Aguiló estudia també fer pagar per serveis d'oci, com els refugis, o per aparcaments públics que ara són gratuïts. Diu que els ingressos serien “significatius”
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Jo no vull pagar els exagerats sous dels consellers i diputats. Han de fer una bona retallada i si algun càrrec polític considera que és poc i hi ha persones ben preparades que amb la meitat ja es conformarien. I això de consolidar el plus del càrrec al cap de dos anys s'ha d'acabar.
Basta que cada estranger extracomunitari pagui 16.200 euros per any, a través del seu patró, empresa o per ell-mateix si ès autònom. Un picapedrer de origen extracomunitari que fa feina a una empresa que té una família amb dona i tres fills, serien 81.000 euros. Un futbolista de origen extracomunitari que fa feina a una empresa deportiva serien 16.200 euros any. Un estranger extracomunitari faci feina o no 16.200 euros per any.
A mi no m'agrada pagar però vull escoles, metges, seguretat, que tot això crec que es pot seguir tenint administrant be es dobbes i no gastant com si no fos nostro, es dobbes son per gastar i ben administrats la ingent quantitat que ja es recapta dona per molt
Jo no vull pagar l'IVA, ni l'IRPF, ni quota de la seguretat social.