Bauzá ha pronunciat aquestes paraules en la inauguració aquest dijous de les Jornades 'El turisme, necessitat de canvi,' organitzades per la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) a l'hotel Melià Palas Atenea de la capital balear.
En la seva al·locució, el president balear ha manifestat que el Govern "treballarà amb les empreses per incrementar les freqüències a l'hivern i per fer l'oferta d'hivern més atractiva" de cara als mercats turístics.
En relació a això ha recordat el que passà el 2009, quan l'aerolínia Spanair va traslladar la seva seu social de Palma a Barcelona. Anteriorment, l'illa també havia perdut la companyia Aebal (després anomenada Quàntum Air, que va suspendre la seva activitat el 2010) en favor de Madrid.
Necessitat de canvi
José Ramón Bauzá ha apel·lat al títol de les jornades per recalcar que "en la necessitat de canvi hi coincidim tots". Que el sector turístic de Balears sigui més competitiu i lideri el turisme nacional i internacional, el cap de l'Executiu autonòmic ha apel·lat a la iniciativa privada perquè "estiri del carro" del canvi que, segons la seva opinió, "urgeix".
Bauzá ha afegit que "la iniciativa privada va iniciar el model i ara li toca desenvolupar-lo". En aquest sentit, el president balear ha compromès el suport del Govern Balear als empresaris, creant un "marc normatiu segur, estable i predecible" en matèria turística.
La promoció, que és el tema d'un dels tres plafons de debat de les jornades de la FEHM, és una qüestió "de segona instància", segons ha opinat Bauzá.
Turisme a Twitter
Per demostrar la importància que el seu Executiu confereix al turisme, José Ramón Bauzá ha anunciat que, el pròxim 27 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, parlarà sobre la qüestió al seu canal de 'twitter' (@JRBauza). El president balear ha dit que "serà el primer fòrum que celebraré en el meu twitter".
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
"No volem que se'n vagin les companyies", i hauria d'haver afegit "que se'n vagin els mallorquins perquè els turistes i les aerolinies hi càpiguen. Com l'altre dia que a un company un policia local, quan es va queixar del soroll d'un bar d'aprop de ca seva i dels cotxes aparcats sobre la plaça, li va dir " o vostè està encontra del turisme... uy no, jo tampoc en voldria un de bar sota ca meva". PErò on anirem a parar. Aquesta gent per qui repunyetes governa!, pels QUE VIUEN I SÓN DE FORA!
Si quan s´en vagin s´els en dúen a ells, bén anats seràn.
Que s'envagi tothom i que només quedem es mallorquins d'arrel i sa bona gent que mos respeti!!! Vull viure amb dignitat i tranquil.litat malgrat sigui menjant pa amb oli!!
Això passa perquè a la major part dels empresaris (hotelers) balears els importa un rave el que passa a Balears, ja que després de monyir la vaca i deixar-la eixuta, han agafat els tapinets i han partit cap el nou món (a seguir xuclant, per cert). Ara bé, el que sí saben fer és anar a plorar i exigir al Govern que els ajudi amb diners PUBLICS per fer fires a no sé on, per netejar les platges que els seus clients embruten, i aconseguir reduccions de les taxes. I mentrestant, el poble ras ni en treu benefici, sinó perjudici, amb la deixadesa institucional de les prestacions socials (retallades de sanitat, congelació de pensions i ajuts a la gent gran) i altre herbes. Hi ha motius per anar a pegar un parell de trons!
Això em fa molta gracia!!! No volem que marxin les companyies aèries, i volem aumentar la freqüencia de vols en temporada baixa, volem companyies que volin als nous mercats emergents, volem, volem... Però quan va marxar Spanair aquí ningú va fer res, i els catalans ens varen passar la mà per la cara. Ara ells tenen una companyia que vola on ells volen volar, creen sinergies amb l'economia catalana, obrin rutes interessants per a la seva indrustria en general. I nosaltres què? On estan els nostres empresaris, la nostra cambra de comerç, on està el muscul financier. Tenir una companyia aèria nostra ens hagués permes controlar moltes coses, entre altres controlar les líneas aèries de nous mercats emergents. A més dels impostos (Spanair era la més calaix deixava), les feines directes i indirectes... Ara tots a plorar i a dir que no volem que marxin més companyies