L'Escola Oficial d'Idiomes a Balears és la segona més cara de l'Estat
Catalunya encapçala la llista de comunitats on aquests ensenyaments són més cars, seguida per Balears, Navarra i Madrid
L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) és considerada l'opció econòmica per excel·lència per aprendre idiomes a l'Estat espanyol. En comparació amb la resta d'acadèmies, ofereix cursos a un preu força assequible de les llengües més importants, com ara l'anglès, l'alemany, l'italià i el xinès, a més dels idiomes cooficials a Espanya en les respectives comunitats autònomes.
Però estudiar a l'EOI a les Balears no és tan barat com sembla, si ho comparem amb la resta de comunitats autònomes. Per exemple, si visquéssim a l'arxipèlag canari, en lloc de fer-ho a les Balears, pagaríem tres vegades menys per les nostres classes d'anglès.
La comunitat autònoma on els estudis a l'EOI resulten més cars és Catalunya. Un curs de modalitat presencial d'un mínim de 120 hores hi costa 183,65 euros. Les Balears la segueix de ben aprop, amb 165,28 euros pel mateix tipus de curs. Navarra, amb 148 euros, i Madrid, amb 119, se situen al darrere a la llista. Per contra, les comunitats on aquests ensenyaments són més barats són les Canàries, amb 54,72 euros; el País Valencià, amb 65,98; el País Basc, amb 68,58; i Andalusia, on costa 69,45 euros.
Les taxes acadèmiques de les escoles oficials estan regulades per cada comunitat autònoma. En concret, a les Balears, l'EOI pertany a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats. El preu dels estudis està regulat de la següent manera: l'obertura d'expedient costa 21 euros; el certificat acadèmic i el trasllat d'expedient valen 8 euros cadascun; els serveis generals estan xifrats en 10 euros i la la matrícula per al curs presencial és de 132 euros. A més, com en la majoria d'ensenyaments, hi ha excepcions de taxes per a les famílies nombroses i per circumstàncies especials, com minusvalidesa.
Si es promociona de curs, la matrícula resulta més barata, perquè no es paga l'obertura d'expedient. I en el cas de repetir curs, hi ha moltes escoles oficials d'idiomes de l'Estat espanyol que penalitzen els alumnes i els cobren la matrícula un pèl més cara que si fossin nous alumnes, ja que ocupen de nou una plaça que altres no poden tenir.
La llista d'espera per ingressar a les EOId'algunes ciutats és considerable, ja que són molts els interessats que sol·liciten cursar estudis en aquestes institucions. Els tres idiomes més sol·licitats són l'anglès -amb diferència-, l'alemany i el francès.
A les Illes hi trobam un total de sis escoles d'aquest tipus: quatre a Mallorca (Palma, Inca, Manacor i Calvià), una a Menorca (a Maó i amb la seva extensió a Ciutadella)i l'altra a Eivissa (amb la seva extensió a Formentera).
La principal i la que té més alumnes és la de Palma. Creada l'any 1986, i amb dues seus diferents a Ciutat, té una oferta d'idiomes força extensa: alemany, anglès, àrab, català, castellà per a estrangers, francès, italià, rus i xinès.
També a Illes Balears
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- L’organització juvenil Nosaltres sols! visibilitza l’arraconament del català a Calvià
- El Triatló de Portocolom amaga el català
- Golàs a l’Auditòrium de Palma: Jagoba Arrasate puja a l’escenari i emociona tothom amb un ‘bertso’
- Aquí està disponible 'Norats', la sèrie que el nou director d'IB3 no vol que mirem
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Som una comunitat rica, ens ho podem permetre. Som tan rics, que regalam a Espanya cada any més de 3.300 milions d'euros. Jo demanaria una pujada de les taxes.
Malgrat es digui que és cara no és veritat. Si t'en vas a una acadèmia et dmanen el triple per només tres mesos. A més la gent paga la taxa de l'EOI sense cap problema i després deixa d'anar a classe, només per presenar-se, molts d'ells, a l'examen, i molta gent que tal volta hi estiria més interessada no pot entrar-hi pel tema de les poques places que pot oferir, atès que l'edifici és molt petit i s'ha hagut d'ampliar amb aules a altres instituts de la ciutat.