Actualment, els fiscals demanen 6 anys de presó per als quatre màxims dirigents del Consell de Mallorca durant el darrer Govern del PP. Tots formaven part de l'excúpula d'UM. Es tracta de M. Antònia Munar, Miquel Nadal, Bartomeu Vicens i Miquel Àngel Flaquer, i se'ls acusa dels delictes de prevaricació, frau a l'Administració i negociacions prohibides.
Cal recordar que, a final de juliol, hi hagué un petit gir en el cas Can Domenge, que es donava pràcticament per tancat. Mesos abans, el fiscal Pedro Horrach havia rebut un fax anònim que l'informava d'una conversa entre un denunciat -anònim- i el capità del iot de la família de promotors immobiliaris Sanahuja, José Manuel Baldor.
L'excapità del Cap de Quers
En el fax, el denunciant hi deia que Baldor li havia explicat que el fill gran dels Sanahuja (Román) havia entregat doblers a l'exconseller Miquel Nadal al Centre Tecnològic de Can Domenge, a Palma. La jutgessa qualificà els fets de "revelació inesperada", perquè fins a aquell moment només hi havia "sospites" de pagaments de comissions. Per això, s'afegí en una interlocutòria que, si era certa la denúncia, "podria haver-se comès un delicte de suborn".
El mateix juliol el capità del Cap de Quers fou citat a declarar. Afirmà que veié que el seu excap Román Sanahuja Jr. donà bosses plenes de doblers a un polític balear. Els fets haurien passat a mitjan 2006, quan el vaixell estava atracat a Marina Port, a Palma. El marí, però, no pogué identificar cap polític. "Tenc el dubte de si era d'UM o del PP", apuntà. La Fiscalia considera que aquests pagaments, si realment s'haguessin fets, serien el suborn efectuat a la cúpula del Consell perquè el concurs de Can Domenge s'adjudicàs a la promotora Sacresa.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.