Una de quatre dones va retirar la denúncia perquè ja n'havia feta una altra abans, segons l'estudi. | Pietro Naj-Oleari
L'Observatori Municipal de la Igualtat de Cort diu que un 26% de les denúncies per violència masclista són retirades per les víctimes mateix. La xifra, que fa referència al Partit Judicial de Palma, duplica la mitjana estatal de retirada de denúncies, que just és del 12,4%. També supera la mitjana de les Balears, del 21,5%, la segona d'un rànquing autonòmic que encapçala Navarra, amb un 25,8%.
L'informe La violència de gènere a Palma, elaborat enguany, fa servir les xifres del Consell General del Poder Judicial i explica que el percentatge de denúncies retirades no és una excepció d'un any. S'ha mantingut estable entre el 2007 i el 2009, l'últim any amb dades actualitzades. Cal tenir en compte que el Partit Judicial de Palma no només inclou la capital, sinó que també s'hi compten els municipis d'Algaida, Andratx, Banyalbufar, Bunyola, Calvià, Deià, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Llucmajor, Marratxí, Puigpunyent, Santa Eugènia, Santa Maria, Sóller i Valldemossa.
Per analitzar el perquè de tantes denúncies retirades, Cort va fer un qüestionari que havien d'omplir les dones que aturaven el procés judicial. Segons els resultats de l'enquesta, una de quatre dones va fer marxa enrere perquè ja havia posat abans alguna altra denúncia. Però els motius principals per retirar les denúncies eren, segons l'informe, emocionals. "Quatre de cada 10 dones confien que la seva parella canviï l'actitud, o afirmen veure-hi millores o tenir-ne dependència afectiva o psicològica", diu l'estudi. Els altres principals motius per aturar el procés van ser mantenir la unitat familiar, que s'havien repensat "la idoneïtat de fer la denúncia", por i que l'agressor era immigrant i podia perillar la seva situació administrativa a l'Estat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.