El diputat socialista i membre de la mesa del Parlament Antoni DIéguez, en una fotografia d'arxiu. | JOAN TORRES

TW
9

"José Ramón Bauzá ha fet un cop d'estat mediàtic prenent la televisió", va declarar ahir el diputat socialista Antoni Diéguez, a més de transmetre l'enutjament del PSIB per la decisió de situar el conseller de Presidència, Antoni Gómez, al capdavant d'IB3 mentre el Parlament no triï un nou director general. La coalició PSM-IV-ExM va qualificar la decisió "d'infame" "perquè implica la politització total i directa" de la Ràdio i Televisió públiques i és "una situació pròpia d'estats antidemocràtics".

Diéguez va ser molt contundent qualificant-ho "d'assalt" per aconseguir el "control i monopoli" dels mitjans de comunicació públics. Va recordar també el tancament de la Ràdio i Televisió de Mallorca. Segons va dir el diputat socialista, Bauzá hauria pogut actuar tal com s'ha fet amb Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), per exemple. Va recordar que davant la dimissió del president de l'ens el Govern espanyol havia determinat que el dirigissin, per torns, els membres del consell d'administració. "Algú s'imagina què hauria passat si Zapatero hagués nomenat Chaves director de RTVE?", va preguntar.

Per Antoni Diéguez hi havia "mil maneres" de trobar una solució més consensuada. També va retreure als populars que dijous haguessin desconvocat una reunió per parlar del successor de Pere Terrasa dient que havien de resoldre "alguns serrells" quan ja tenien clar que situarien Gómez al capdavant de l'ens. El diputat va donar per fet que Gómez dirigirà encara IB3 durant la campanya per a les eleccions estatals del novembre i va dir que això és "un error per la imparcialitat d'una televisió pública". De fet, creu que pot causar el descrèdit de l'ens, una baixada d'audiència i una caiguda d'ingressos de publicitat.

La coalició PSM-IV-ExM hi coincideix i ahir va dir que la decisió desfà la feina feta per alliberar IB3 dels "llasts d'interessos polítics que arrossegava". Els econacionalistes consideren que és "molt greu" i un "risc inacceptable contra la necessària imparcialitat de la informació i la programació de la radio i la televisió públiques".

Sumant-ho al tancament de RTVM, els econacionalistes creuen que aquesta situació "agreuja encara més l'escenari audiovisual de les illes i el redueix fins a convertir-lo en un instrument directe del poder del Govern". De fet, PSM-IV-ExM diu que tot plegat és "una situació pròpia d'estats antidemocràtics".