Durant els mesos estivals, gran part de la venda ambulant es trasllada a les zones de platja. | ROCIO MARTINEZ

TW
3

L'associació empresarial del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) proposa que, per lluitar contra la venda ambulant, s'ha de sancionar no només el venedor, sinó també la persona que compra els productes. Aquesta és una de les mesures que s'inclouen en la bateria de propostes enviada als 53 ajuntaments de Mallorca per regular de manera "homogènia" la venda ambulant il·legal.

La patronal no especifica com s'hauria de penalitzar el comprador, però entén que és necessari si es vol posar fi a aquesta pràctica, que perjudica els comerços. Així mateix, les propostes remeses als consistoris pretenen acabar amb la prestació de serveis no sedentaris (begudes, aliments) en llocs públics i amb les pintades no consentides a les façanes i barreres dels comerços.
Així ho explicaren el president de l'associació, Bernat Coll, i el responsable del departament d'Estudis i Anàlisi, Antoni Villalonga, que instaren les autoritats que s'inclogui una regulació específica en les ordenances municipals per posar fi al top manta.

Segons Pimeco, aquestes pràctiques "danyen" el comerç tradicional, donen una "imatge dolenta" als turistes i causen "inseguretat i por". Per aquesta raó, consideren també indispensable que es llancin campanyes informatives dirigides als consumidors. "En molts casos, els objectes que es venen al carrer irregularment són falsificacions", hi insistí Coll, qui no pogué donar xifres sobre el percentatge de venda il·legal, tot i que destacà que dissabte de Pasqua es registraren fins a 72 punts de venda ambulant no regulada a la plaça Major de Palma.