Segons relata el fiscal en el seu escrit, els fets jutjats es remunten a l'any 2005, quan el promotor va demanar una llicència per construir una piscina en una zona rústica protegida d'Andratx al costat d'un habitatge que, segons es va veure després, s'havia edificat il·legalment. A la sol·licitud de llicència el propietari va aportar un full registral en la que posava que a la parcel·la hi havia un habitatge en ruïnes, al costat d'unes fotos d'una casa nova que pretenia ser la casa enderrocada. Malgrat això, sosté el fiscal, Brunet va informar a favor de la llicència, igual com Rodríguez Miranda, després del que la Junta de Govern va concedir la llicència.
"Amb els informes dels acusats es va possibilitar la concessió d'una llicència per construir una piscina en terreny protegit al costat d'un habitatge familiar aïllat il·legalment construïda, legalitzant de facto l'esmentada construcció il·legal", resumeix el ministeri públic. Tant Brunet com Xamena han reconegut avui en el judici els fets relatats pel fiscal, després d'arribar a un acord amb la Fiscalia Anticorrupció i l'acusació de l'Ajuntament d'Andratx, exercida per Isabel Fluxá, perquè es rebaixi la pena demanada inicialment, que és de 6 mesos de presó per als tres acusats.
Xamena ha reconegut que l'ampliació de la casa es va fer sense permís i que el 2005 es va demanar una llicència per construir la piscina a l'habitatge. Brunet, per la seva part, ha explicat que va informar favorablement de la llicència de la piscina quan, atenent el Pla Territorial de Mallorca, no es podia perquè no hi havia terreny suficient. Ha narrat que tècnics de l'Ajuntament li van dir que a Andratx no comptabilitzaven que la piscina ocupàs territori, un criteri que s'usava abans de l'aprovació del Pla Territorial i que després es va derogar.
L'exassessor urbanístic ha indicat que va consultar el Consell de Mallorca sobre aquest aspecte i que des de la institució insular li van dir que no es podia fer així, malgrat el qual va seguir el criteri dels tècnics. Al contrari que aquests dos acusats, l'advocat Rodríguez Miranda, que va treballar com a consultor jurídic per al consistori, ha defensat que va informar a favor de la llicència de la piscina partint de la superfície de la finca, l'existència d'un habitatge antic registrat en el cadastre i a una llicència d'obra menor de l'any 1988 que avui ha aportat en el judici.
Ha sostingut que va considerar que amb aquesta informació "es complien els requisits" per emetre un informe favorable i ha afegit que no va saber en aquell moment que l'habitatge s'havia ampliat il·legalment. "En aquest cas no veig l'error", ha assegurat. L'advocat ha apel·lat al "principi de confiança" que la documentació que se li remetia era correcta, ja que ha indicat que no es traslladava als terrenys a verificar la realitat dels habitatges. El judici per aquesta peça del cas Andratx continuarà demà al Jutjat Penal 7 de Palma amb les exposició de les conclusions de les parts.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.