Rafel Bosch, portaveu del Govern, durant la compareixença després del Consell de Govern. | J. Torres.

TW
6

José Ramón Bauzá ha eliminat 28 assessors respecte de l'estructura heretada de l'Executiu anterior, que en tenia 70, segons va dir ahir el portaveu del Govern, Rafel Bosch. També va admetre que Bauzá "parteix del criteri" de reduir a la meitat el gruix d'empreses públiques, però manca que es concreti.
Bosch va dir que els doblers que que es deixaran de gastar amb la reducció s'inclouen dins els 26,6 milions d'estalvi que va anunciar Bauzá amb l'encongiment de l'estructura de l'Executiu.

En concret, amb la reducció el nou Govern s'estalviarà 1.023.805,56 euros l'any -4.095.222,24 euros en tota la legislatura- en assessors tècnics, responsables de comunicació i secretaria, i caps de gabinet.

La cartera més afectada per la retallada és Vicepresidència Econòmica. Si sumam el personal dels departaments que la formen en l'anterior govern, li corresponien deu càrrecs, però ara n'ha perduts sis i n'hi han quedat tan sols quatre. Presidència ha passat de dotze a set assessors i caps de gabinet; la Conselleria de Presidència, d'onze a sis; La Conselleria d'Educació n'ha perdut un i ha quedat amb cinc; Salut n'hauria tingut nou i n'ha perdut quatre; la macroconselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori manté els sis que li haurien correspost i la Conselleria d'Administracions Públiques passa de tenir-ne nou a quedar-se en cinc.

L'única excepció és la Conselleria de Turisme i Esports, encapçalada per Carlos Delgado, que, en lloc de perdre personal eventual, en guanya. Hauria hagut de disposar d'un cap de gabinet, un cap de premsa, un assessor tècnic i un cap de secretaria; en canvi, ara té tres assessors tècnics, un adjunt de comunicació i un responsable de comunicació. En concret, la cartera de Delgado rebrà 59.012,61 euros més per a assessors, que no hauria rebut si s'hagués conservat l'estructura del Govern d'Antich.

D'altra banda, Bosch explicà ahir, després de la reunió del Consell de Govern, que, quan s'hagin acabat els nomenaments, el proper pas serà analitzar les auditories i l'estudi d'empreses públiques per retallar-les i reestructurar-les. Va dir que es parteix del mateix criteri que amb les conselleries: reduir-les a devers la meitat, però que falta l'estudi per concretar-ho. El tercer pas seran les iniciatives legislatives, i Bosch manté que la primera serà la llei de suport a empresaris i autònoms, que no sap quan es farà. Entre les primeres, hi haurà la llei de mesures urgents. Es podrien debatre en ple extraordinari aquest mateix mes.
Bauzá encara no ha designat l'únic director general que manca, el de Territori. Bosch no explicà per què, però va treure-hi ferro dient que també manquen "gerències molt importants".