Més de 2.000 persones, segons l'organització, sortiren al carrer ahir a Palma, a una setmana de les eleccions de diumenge, per reclamar una "vertadera democràcia real" en la qual siguin els ciutadans els que decideixin la destí del país i no els poders financers ni les grans corporacions empresarials". En el marc d'una convocatòria global que es va dur a terme a 60 ciutats diferents, entre les quals hi havia Londres, París, Dublín i Lisboa, sota el lema "Democràcia real ja. No volem ser mercaderia de polítics i banquers", persones de totes les ideologies polítiques i edats, si bé la majoria eren joves, iniciaren una marxa a la plaça d'Espanya que va concloure al passeig del Born.
Marta Serret, portaveu d'aquest moviment iniciat fa dos mesos i mig a través d'internet, indicà que la previsió era que hi participassin entre 2.000 i 3.000 persones, estimacions que, segons digué, s'han vist augmentades amb tots els assistents a la manifestació. Serret explicà que l'acte -en el qual es veren representants polítics com el candidat d'EU al Parlament, Manel Carmona- no es realitzava contra cap partit en concret i que podien afegir-s'hi totes les persones que ho desitjassin. No obstant això, admeté que no consideren "bo" per al sistema democràtic que el poder a Espanya sempre s'hagi repartit entre el PP i el PSOE, ja que "hi ha moltes més formacions".
2.000 persones reclamen democràcia real a Palma
Es manifestaren en el marc d'una convocatòria global, feta per internet, que es va dur a terme a 60 ciutats diferents
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
9 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Li diuen democràcia i no ho és
IntelBook, pels comemtaris que has anat vomitant en aquest diari i en altres fòrums, he inferit que estàs realment desenfeinat, veritat? Més et convendria sortir una mica... I, com et diuen uns altres, "relájate".
T'has llegit el Mein Kampf? T'has llegit la Carta dels 20 punts? Quines flastomies que amolles Jai! Els règims de Franco i Hitler eren SOCIALISTES (COL·LECTIVISTES) i no INDIVIDUALISTES. PROPIETAT PRIVADA VIDA LLIBERTAT Principis que defensen la vida i l'individu, liberalisme. Això no forma part d'un sistema democràtic per naturalesa de "la majoria per sobre la minoria". I te recordo que Hitler va vèncer en una votació democràtica. Si no entens això, que t'ho expliqui punt per punt no t'ho ajudarà a entendre més bé.
Bono, també en Francsico Franco opinava que "la política nos ensucia a todos". Malament noi.
INTELBOOK: El problema de la teva exposició és que s'acosta massa a postulats que facilment rubricaria un tal Adolf Hitler... et sona?
La democràcia està viciada ad hoc. El que significa que en un sistema en el que des del principi defensa el poder de la majoria sobre la minoria, res bo mai pot sortir d'aquest subproducte polític. Associen erròniament "democràcia" amb el "benestar personal" (que és aquest darrer motiu pel qual es manifesten) i d'aquí no en sortim. Ningú té dret a determinar els drets de tots els altres individus ni molt menys “representar-los†sense el permís de cada individu. És un sistema on el 51% de la gent pot tirar per terra els drets de l'altre 49% (democràcia). Un sistema molt coherent, com es pot veure, amb els seus ideals corromputs des de la seva elaboració. Els drets no estan subjectes al vot públic, una majoria no té dret a eliminar els drets d'una minoria, la funció política dels drets és precisament la protecció de les minories enfront de l'opressió de les majories (i la minoria més minoritària sobre la terra és l'individu) (Ayn Rand, La rebel·lió d'Atles). Tu mateix ets el veritable polític que et representa. Ningú més. Tu decideixes amb la teva vida i pagues (positivament o negativament) les teves decisions. El problema és que la política ens embruta a TOTS.
La llei D'HONT no és innocent, va ser triada perqu``e a l'estat espanyol triomfàs el bipartidisme i així ens va, Jo no vaig poder anar a la manifestació però des d'aqui el meu suport
És absolutament imprescindible deixar d'aplicar el sistema de D'Hondt en les eleccions. De fet, no s'utilitza arreu; alguns estats europeus on no s'aplica: Alemanya, Dinamarca, Grècia, Hongria, Islàndia, Luxemburg, Noruega, Regne Unit, Romania, Rússia, Sèrbia, Suècia... molts dels quals amb una llarga tradició democràtica.