El responsable d'Educació del PP, Rafel Bosch, i el candidat, Jose Ramón Bauza.

TW
15

El candidat a la presidència del Partit Polular, José Ramón Bauzá, insistí ahir que vol que el model lingüístic als centres educatius sigui "obert i flexible" i que cada família pugui "escollir la llengua vehicular", català o castellà, en què vol que els seus fills siguin educats.

El candidat, calculant les paraules, assegurà que aquest model lingüístic "no depèn del nombre de famílies que el demanin", sinó del dret d'elecció, que és "constitucional".

Bauzá també ratificà novament la intenció de "promoure la lliure elecció de centre per part de les famílies" tant a Educació Infantil com a Primària, Secundària i Batxillerat. A més, matisà que es farà "aprofitant les sinergies dels sector públic i privat".

El populars iniciaren ahir el primer acte de campanya electoral amb una roda de premsa a la plaça del Tub de Palma per donar a conèixer les propostes en matèria educativa per als propers quatre anys. Sense grans novetats sobre el que el PP ja havia avançat durant les darreres setmanes, Bauzá explicà que el model educatiu que ells defensen parteix del pacte basat en el consens amb tots els agents educatius i que per això "venim de signar el Pacte per a l'educació. Som el primer partit polític a fer-ho", amb referència a la iniciativa promoguda des del Cercle d'Economia per reformar el sistema educatiu de les Illes. Per Bauzá, "la reforma en educació és urgent i necessària i per això vol implantar "un pla de xoc contra el fracàs escolar promovent programes impulsats des dels centres i amb la col·laboració de les famílies" i també vol combatre el 40,8% d'abandonament escolar que hi ha a l'Arxipèlag, Per assolir-ho, el candidat es comprometé a fer que al final de la pròxima legislatura es destini "un de cada quatre euros que s'ingressen a les Illes a Educació". I és que "som conscients que no és fàcil, però nosaltres no reduirem en Educació". El líder dels populars explicà que actualment a les Illes només es destinen 18 euros a Educació, mentre que al País Basc s'hi aporten 60 euros.

Sobre la intenció d'incrementar una hora les classes de Primària que es dediquen a matèries instrumentals (matemàtiques, llengües i ciències), tot i els pocs recursos econòmics actuals, assegurà que no ha de ser vista com "una despesa" més, sinó "com una inversió".

Pel que fa a la Universitat de les Illes Balears, assenyalà que cal fer-la "més competitiva i internacional" i ampliar l'oferta de dobles titulacions. Aquí també esmentà el sector privat i apuntà que la seva aportació econòmica haurà de ser clau a través de la creació de més contractes-programa i que per tant "la iniciativa privada s'haurà de fer notar". En el cas de la Formació Professional, manifestaren que se cercarà la flexibilitat horària perquè no hi hagi excuses per no estudiar."Excel·lència, respecte i esforç" són els valors pels quals aposten els populars en el programa educatiu, que cerca també premiar els millors alumnes, per exemple amb estades acadèmiques a altres països de la Unió Europea.