Hace años que ya dice que va a cambiar esto, me parece bien, al ser un derecho constitucional. Pero por favor, si sale votado, hagalo, que la cosa no quede en palabreria. De todos modos tiene al 90 por cien de los colegios de Son Rapiña con ud.No me estoy refiriendo a los maestros, sino a los padres de alumnos, claro está.
A "emigrante" que "comparte": Te compromets a fer campanya per esborrar del mapa les frases "Háblame en castellano", "Háblame en cristiano", "¡En español, coño, que estamos enEespaña!"? Perquè és clar, si comparteixes que les dues llengües han de ser iguals, haureu d'admetre que els que volem parlar sempre en català ho facem. I vosaltres ens haureu d'entendre. I si un mestre, un metge, un funcionari, vol parlar sempre català, ho haureu d'admetre... Compartes?
"Ja està bé de jugar amb avantatge!" Comparto
Els amants del castellà voldrien el de sempre: Que els de les escoles en català també sabessin castellà bé, perquè en el futur l'història seguís igual. Els de les escoles catalanes girant de llengua continuament perquè els provinents de les escoles castellanes no sabrien gens de català. Com sempre. Això nomes té un remei salomònic: o les dues llengües obligatories (a cada Comunitat) o les dues voluntaries. Ja està bé de jugar amb avantatge!
Tinc molta curiositat per saber a la pràctica com es menja això de la lliure elecció de centre i de llengua.Crec que això només facilitarà la segregació de la societat. Per una altra banda, no sé si és ben conscient de les infraestructures actuals. Per exemple, a Marratxí, amb un sol Institut públic ,de moment i 35.000 habitants Jo vull un centre públic i en català pel meu fill estudiant de Batxiller. Meam, això com se menja?
Quan vaig treballar al grup escolar "Gabriel Alzamora" del 1985 al 2000, hi havia dues línies, una en castellà i una altra en català, que era la meva. La diferència era tan notable que hi havia companys que enviaven els seus fills a la "catalana", però no l'haurien enviat a la "castellana", no per questió de llengua, sino d'alumnat. Tan era així, que dins el pati, d'una manera natural i voluntaria, jugaven separats, cadascú amb la seva llengua, cosa que du funestes consequències a la llarga. Els de la "catalana" sabien castellà, però els de la "castellana", sortien "peix" en català. El 2000 feren una sola línia només en català i la cosa va millorar per un vent i va empitjorar per l'altre. El meu col·lega del comentari d'abans té raó.
esper que sí, així els meus fills no hauran d'anar amb forasters, latins kings, moros, etc.
sí, lliure elecció de llengua, però lliure elecció de llengua a tots els àmbits socials, i no només curiosament a l'únic àmbit on el català esta protegit, sr. bauzá; a vostè i a tot el pp (tambe a upyd) se vous veu el lleutó del que voleu en realitat, que no es precisament cap classe de llibertat, sinó de llibertinatge.
I darrere això, per si no bastés, de cada dia dues societats més distanciades una de l'altre.
Pere: un par de apuntes: nunca le dije a nadie "Coño, háblame en cristiano" o "estamos en España" Si no lo entiendo, pues simplemente no sigo la conversación. Un maestro o un funcionario - en su horario laboral . deben hablar el idioma que se le exija desde la administración que para eso se les paga. Si luego de su horario quieren hablar en japonés es su problema Un saludo