Pere Terrasa, en una imatge a la seu de la cadena. | Joan Riera - J.Morey

TW
0

El director general d'IB3, Pere Terrasa, ha enviat una carta al Parlament en la qual posa el seu càrrec a disposició de la Cambra que sigui elegida el 22 de maig. La decisió, que no té cap efecte pràctic immediat, s'interpreta com un gest del responsable per demostrar que no s'aferra al càrrec i que defensa el model actual de l'ens (d'independència política)davant la imminent entrada en vigor de la nova llei d'IB3, l'1 de juliol.

La nova llei estipula que el Parlament haurà d'elegir el responsable de l'ens per una majoria de dos terços i, si no és possible, després de sis mesos per majoria absoluta. El càrrec tindrà un mandat de sis anys. A partir de l'entrada en vigor de la llei, Terrasa passaria a estar en funcions fins que el Parlament no n'elegís el nou director.
En la missiva enviada a la Diputació Permanent, el director general justifica la decisió per "facilitar la màxima transparència durant el període de transició fins a la posada en marxa definitiva de la llei". Amb tot, també deixa clar que ho fa "sense eludir la responsabilitat" que té encomanada "durant tot el temps que sigui necessari en aquest procés transitori". A més, deixa clar que durant aquest període es mantindran els criteris de gestió d'IB3: "proximitat, identitat, cohesió territorial, vocació de servei públic i gestió eficient".

En l'escrit, reafirma la voluntat de la direcció d'IB3 de fer una campanya "d'acord amb el model plantejat per la direcció de l'ens", fonamentat "en la pluralitat i la neutralitat informativa". També diu que l'objectiu d'IB3 és "esdevenir un referent informatiu" fent un ampli seguiment de la campanya i respectant la llei electoral".

L'SPIB s'ofereix per al 'cara a cara'

El Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) s'oferí per organitzar el 'cara a cara' que els candidats del PSIB, Francesc Antich, i del PP, José Ramón Bauzá, estan disposats a realitzar si, finalment, la junta electoral prohibeix que el faci IB3. L'oferta s'amplia, a més, per dur a terme un segon debat amb els principals líders.
El sindicat fa la proposta seguint els criteris d'altres debats similars emesos a la resta de l'Estat, organitzats per col·legis de periodistes i l'Acadèmia de Televisió, que coordinà els dos 'cara a cara' Zapatero-Rajoy. L'SPIB considera que aquest debat és un exercici democràtic i de servei als ciutadans i manté el rebuig als blocs electorals.