Darrere les coes, la burocràcia i la lentitud dels tràmits són els majors problemes. | S. AMENGUAL
El temps d'espera i les coes són el principal problema del Govern a l'hora d'atendre els ciutadans, segons una enquesta feta a 1.500 illencs. Un 50,9% dels enquestats l'inclouen entre els principals problemes dels serveis de l'Executiu, mentre que un 34,2% critica l'excés de burocràcia i un 32% veu entre els principals problemes la lentitud dels tràmits. Ja manco del 20% van queixar-se de manca d'informació i d'horaris d'atenció massa rígids. En canvi, just un 6% criticava la manca de capacitat del personal. La poca claredat del llenguatge i la incomoditat de les instal·lacions són problemes per a un 4% i un 1,1% dels enquestats.
Les xifres són d'un estudi encarregat per la Conselleria de Presidència sobre el coneixement, l'ús i la satisfacció que els ciutadans tenen dels serveis de l'Executiu, que es va fer entre el juliol i l'octubre. L'enquesta també deixa clar que a la Part Forana és on més malament es veu el temps d'espera i les coes, mentre que Menorca és on manco ho veuen com un problema. A Menorca i a Eivissa el principal problema és la lentitud dels tràmits i, a Formentera, ho és l'excés de burocràcia. Amb tot, encara que les coes són el principal problema, el 74,2% dels enquestats manté que prefereix ser atès personalment. Un 15,2% s'estima més internet i un 8,7%, el telèfon.
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Si no m'agraden les seves maneres, en puc canviar. O fer-ho per internet. O inclòs obrir un compte corrent a Suïssa o un altre país [com fan els polítics].
quan vas al banc i esperes i fas sa cua, te queixes de la mateixa manera?
Prebenda ès un mot de origen canònic. Millor dir prebender en lloc de "prebendari". Mots que hi ha: prebenda, prebendat, prebender, prebener. Prebenda prové del llatí "praebenda" 'coses que se han de oferir'.
Sí senyor, a l'altura del C-o-m-u-n-i-s-m-e. Aquesta situació és brillantment descrita al llibre "La rebel·lió d'Atles" (AYN RAND), La novel·la, al llarg de les seves més de mil pàgines explica com els buròcrates, els empresaris "prebendarios*" i els dirigents sindicals van ofegant l'activitat econòmica en una cursa embogida per apoderar-se del fruit del treball dels altres. Ayn Rand recorre sistemàticament a la paraula saqueig i saquejadors, per descriure a aquells que usen el monopoli de la força de l'Estat per a, sempre sota arguments de solidaritat social, apropiar de l'ingrés de la gent productiva. El final de la rebel·lió d'Atlas és obvi. Si són pocs els que produeixen i molts els que consumeixen i, a sobre, als pocs que produeixen l'Estat els atabala amb impostos, regulacions, extorsions i altres mesures compulsives, el sistema econòmic acaba col·lapsant. Escrit en 1957. Descriu terroríficament i amb precisió exacta la situació actual. *Prebendario, sense traducció en català, llàstima. "Clientelisme" polític. Polítics que fan ús del seu poder per obtenir beneficis extra amb empreses corruptes que juguen amb la competència deslleial (al obtenir avantatges estatals i burocràtics) (lobbie).