El conseller Llinàs ha admès que desconeix si és viable la lliure elecció de centres. | S. AMENGUAL
La sisena hora de classe es podria posar en marxa en alguns col·legis i instituts el proper curs. Aquesta mesura forma part del pla de tractament individualitzat que està elaborant la Conselleria d'Educació i que en el curs 2011-2012 es posarà en funcionament en una vintena de centres, sempre que, és clar, continuï governant el PSOE.
El conseller Bartomeu Llinàs considerà que aquest pla destinat a reduir el fracàs escolar i l'abandonament prematur i altres mesures destinades a aquesta finalitat "són les que necessitam", amb referència a l'anunci del president del PP balear, José Ramón Bauzá, que si el PP governa oferirà llibertat d'elecció de centre i de llengua.
Llinàs hi afegí que "aquestes mesures podrien ser inviables, jo no he fet els números, però allò segur és que no són prioritàries". Per part seva, tant l'STEI-i com FETE-UGT qualificaren les propostes del PP de "demagògiques" i "inviables". El secretari general de l'STEI-i, Biel Caldentey, considerà que aquestes mesures són "una distracció ideològica que cerca un rèdit electoral", quan allò que de veritat cal és "un pacte polític per l'educació".
Per altra banda, la secretària general de FETE-UGT, Carme Santamaria, afegí que "quan falten infraestructures, les ràtios són massa elevades i tenim un nivell tan alt de fracàs escolar que parlar d'elecció de centre és fer demagògia. Necessitem més inversió i gestionar millor els recursos". El conseller, els dirigents dels dos sindicats i el director general de Personal Docent, Miquel Coll, firmaren la pròrroga del pla per a l'estabilitat del personal docent i la millora del sistema educatiu. Aquest pla, posat en marxa el curs 2007-08, vol garantir el lloc de feina als més de 3.000 docents fins a 2014.
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Estic bastant d'acord amb "Canvi educatiu". Tenim un sistema educatiu pèssim, massificat i que penalitza al bon estudiant, al creatiu, al que hauríem de potenciar totes les seves qualitats i recompensa als estudiants mediocres o aquells que no volen estudiar i els obliguen a estar a l'aula per "mantenir la igualtat d'oportunitats". Un sistema educatiu de Talla Única i Planificat porta al desastre els efectes del qual ja els palpam. A l'Estat li convé tenir "indigents intel·lectuals" que no qüestionin el seu poder ni l'autoria dels polítics. Mansos i alcoholitzats. Això és el que hi ha. Una educació superpersonalitzada i lliure, d'acord amb les capacitats individuals de cadascú. La solució és ben fàcil.
El fracàs escolar es culpa del Socialistes, per les seves nefastes lleis LOGSE-LOE, autèntiques barbaritats, que juntament amb psicopedagogs i sindicalistes, han fomentat aquest tipus d'educació que és una autèntica fàbrica d'indigents intel·lectuals .....
El PP s'ha postulat sempre en contra de la Llei del Cinema de Catalunya, la qual precisament equipara les dues llengües, i diu que la meitat de les còpies han de ser en Català, i l'altre meitat en Castellà; també s'ha postulat en contra de que en el Senat es pugui parlar en totes les llengues d'Espanya, i no només amb la Castellana, que es el que ells volen; però curiosament pel que fà a l'Ensenyament sí que demanden llibertat de llengua, mirau per on; i em de recordar que a l'area de l'Ensenyament es en l'única àrea on el català està protegit, l'única; i s'ha demostrat que amb aquesta politica en l'area de l'ensenyament, els alumnes acaben el cicle escolar sabent a la perfecció la llengua castellana i llengua catalana (Bruseles i Estrasburg així ho ha reconegut en diferents ocasions). Evidentment el que vol aquesta linia dura del PP, es arraconar a la llengua catalana encara més del que ja ho està, sinò es així, per què no fan feina per a que aquesta "libertad de eleccion" de la qual tant i tant parlen, es pugui dur a terme en tots els àmbits, i no només en l'ambit que ells volen?