El que fos president de l'Autoritat Portuària de Balears (APB) durant la passada legislatura del PP, Joan Verger, ha defensat en qualitat d'imputat davant del jutge que instrueix el cas Mar Blau que, al si del concurs per a l'adjudicació d'amarratges del Port de Maó, va intervenir entre les licitadores Trapsayates i el Club Marítim de Maó (CMM) a causa de les pressions polítiques que es van generar perquè guanyàs l'entitat menorquina.
En la seva compareixença, Verger ha asseverat que entorn d'aquest procés es va crear un "clima polític immens" i una situació "difícil de suportar", per la qual cosa va procedir a buscar una solució a aquest problema "dins de la Llei", segons ha explicat. Per a això, ha recordat que va preguntar a Trapsa si, en cas que resultàs guanyadora, estaria disposada a negociar amb el CMM una renúncia del concurs. "Només volia solucionar el problema polític i res més, no volia cap profit personal ni de ningú", ha assegurat.
L'encausat ha posat èmfasi que les pressions procedien no només del club nàutic sinó també del llavors alcalde de Maó, l'expresidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, i del president del PP a l'illa. Després de respondre a preguntes del jutge Antoni Rotger i del fiscal anticorrupció Juan Carrau, Verger s'ha negat a contestar a les de les acusacions particulars i de l'acció popular.
Ahir, Francesc Triay
Ahir declarà l'actual president de l'entitat, Francesc Triay, que assegurà en qualitat d'imputat davant del jutge que instrueix el cas Mar Blau que en cap moment va participar en la presumpta manipulació del concurs convocat per l'entitat marítima per a l'explotació d'amarratges al Port de Maó i ha defensat la forma com es va portar a terme la tramitació del procés.
Durant la seva compareixença davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 8, Antoni Rotger, Triay recordà que l'oferta que va presentar Trapsayates, finalment adjudicatària del concurs i propietat llavors de l'expresident de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Gerardo Díaz Ferrán, era la millor posicionada en el concurs per concedir la gestió dels amarratges, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.
Segons les investigacions, dos dels licitadors, el Club Marítim de Maó i Trapsa, van signar un contracte mitjançant el qual es va arribar a un acord a fi que el primer, malgrat haver quedat segon en el concurs d'amarratges, resultés guanyador al marge del dictamen de la mesa de contractació i del procés d'adjudicació. Però per a això, Trapsa havia de renunciar a l'adjudicació a canvi de rebre tres amarratges de tres metres d'eslora i 13.526 euros més IVA, el que quedava establert en la clàusula tercera del contracte.
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
si al final, aquesta gent, d'actuació mafiosa i criminal, mos farà creure que són un floc de figaflors inocentes...
en Joan Verger, que en sap més per vell que per dimoni, diu que els "sociatas" menorquins li feien por.................jajajajajajaja, quines rialles,......jajajajajajaja!!!!