Les tendes de campanya s'alcen com a xampinyons al recinte d'acampada. | S. CASES
Ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí; però i ara, què?
Joves per la Llengua, l'entitat dinamitzadora del català formada l'any 1994, torna a organitzar la seva trobada anual més cèlebre: l'Acampallengua. Tindrà lloc els propers 16 i 17 d'abril al poble de Campos. Com sempre, els abonaments giraran entorn dels 15 euros per assistir només al concert i uns 30 euros per acampar-hi tot el cap de setmana.
Enguany, però, l'Acampallengua s'ha marcat un nou repte: fer caure el mite que tan sols és un festival per a adolescents. Carme Sánchez, portaveu dels Joves, explica: "Hi ha un trencament en el perfil dels assistents, segons l'edat, perque hi ha molts d'adolescents i d'adults amb els fills petits, però hi assisteixen pocs universitaris".
Així, l'objectiu és la franja d'edat de 20 a 30 anys. "Cal fer feina, per exemple, entre els universitaris", assegura Sánchez, qui té 22 anys i veu que el campus de la UIB no es mobilitza especialment per l'Acampallengua. Cels Garcia, vicerector d'estudiants de la UIB, també ha comentat en diverses ocasions la dificultat d'arrossegar el perfil universitari per a segons quines activitats.
Per això, els organitzadors tenen quasi enllestit un ganxo: un cicle de xerrades, els horabaixes dels dos dies del festival, que doni crèdits de lliure elecció. "Encara no està tancat, però és molt probable que es dugui a terme. Crec que és una bona excusa perquè molts universitaris hi participin, en l'Acampallengua!", diu una animada Carme Sánchez.
L'oferta musical també intentarà anar en aquesta línia. Tot i que encara no volen revelar el cartell del concert, hi haurà -com cada any- un grup del País Valencià, un altre del Principat i un de Mallorca. A més, hi actuarà algun grup de les illes menors.
La vetlada la tancarà, probablement, un discjòquei. No debades, la música electrònica i el fenomen dels DJ cada pic resulta més atractiu per als joves. Així mateix, entre els actes organitzats esperen enllestir un combat de gloses i hip-hop.
7 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
esperem k akest "grup de valencia" sigui Obrint Pas, k ja es estam esperant amb anim! i respecte a allo de sa brutor, no paseu pena, ke ja m'encarregare jo de k ningu embruti mes de lo necesari i de k tothom ajudi despres amb sa neteja.
respeto, todo el que quieras, pero que nadie me niegue lo dicho que de buena tinta, es bien cierto. Y en nómina.... no hay apenas ninguno. Van a tanto el metro, es decir, si hoy escribes tanto, tanto cobras al finalizar el mes. Es asi, sino, pregunten.
Crec que sou ben injustos amb els vostres comentaris. Si bé és cert que a l'Acampallengua hi ha botellot, hi ha moltes més activitats. I de brutícia, la pròpia d'un esdeveniment d'aquests tipus. I en acabar tot ben net. I l'article està ben escrit...i un respecte pels periodistes en nòmina!
Vamos a ver MALLORQUÍ, tienes toda la razón, ya quisiera este folleto parecerse al cuore. No sabías que este diario no lo compra ni el tato, que está subvencionado porque sino desaparecería en horas, y esto está contrastado pq he trabajado en el grupo. No habrá ningún colaborador que me niegue lo afirmado. Y digo colaborador pq apenas hay algun licenciado en periodismo con nómina en el balears, sino compruebalo. De modo que si cometen atentados a la llengua, no los tomes a mal, es lo que hay,no hay más. Y así en toda instancia de la vida social, en cualquier trabajo encuentras lo mismo o en la mayoría. Y asi va el país. España claro. Y en cuanto a la noticia, me da pena el pobre pueblo de Campos, no se merece el macrobotellón y fumahierbas y basura que va a generar todo ello, pero bueno si así luchan por la llengua....
Si que ho és. De ninyatos adolescents fent una macrobotellada i s'ase. Canviau el format d'una vegada que aquest ja esta més passat que en John Wayne!!!!!
Una de les notícies pitjor redactades que he llegit mai. A veure si cuidam un poc més el llenguatge. "Ha costat Déu i ajuda.." Utilitzar aquesta expressió a una notícia, hauria de ser qualificat com un atemptat contra la nostra llengua. I que consti que no sóc un purità ni res per l'estil, simplement hi ha coses que fan mal al cor llegir. Que això és el Diari de Balears, no la revista Cuore...
pobre campos