Ambdós grups parlamentaris es refereixen a la polèmica originada l'octubre passat, quan Bauzà va anunciar que si governa la pròxima legislatura derogaria la Llei de Normalització Lingüística i posteriorment va rectificar i va assenyalar que únicament suprimiria el Decret de Mínims d'educació. La proposició no de llei del grup socialista constata que l'esmentada Llei "garanteix el consens social i lingüístic" i ha estat "una eina eficaç de convivència entre els dos idiomes oficials" i rebutja "els intents d'utilització de la llengua pròpia de les Balears com a motiu de desestabilització i de generació de conflictes inexistents" en la societat balear "per obtenir rèdit electoral".
A aquesta proposició s'ha afegit una esmena d'addició del grup del Bloc per Mallorca i PSM-Verds que estén el rebuig del Parlament a "la pretensió de derogar l'anomenat Decret de Mínims". A més, el grup parlamentari popular ha aportat unes altres cinc esmenes per les que el Parlament "rebutja que s'utilitzin les llengües com a instrument de confrontació i desencontre" i constata que a les Balears "el multilingüisme és un fet natural". Una altra esmena popular assenyala que la llengua ha de ser un canal lliure de comunicació i que el Parlament constata que les modalitats lingüístiques de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera expliquen amb aspectes lèxics originals d'aquestes illes i insta al Govern, consells i ajuntaments "a donar-los a conèixer i conscienciar els ciutadans del valor d'aquest patrimoni històric".
A més s'ha aprovat, també a proposta del grup popular, que el Govern compleixi un acord de la Comissió d'Educació del Parlament que instava a l'executiu "a promoure i donar a conèixer els antics anglicismes de Menorca" per propiciar la seva pervivència.
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
el PP no s'estima la llengua catalana. És molt clar, això.