Per segona vegada es va suspendre el judici de faltes per lesions contra dos agents de la Benemèrita denunciats per agredir un catalanoparlant, en aquest cas el jove Ivan Cortès, que quan a l'aeroport de Palma li demanaren el DNI contestà en la llengua pròpia. Els fets es remunten a l'estiu de 2009, pocs dies després de l'atemptat terrorista que causà la mort a dos guàrdies civils a Palmanova. Els agents denunciats, llavors destinats a Saragossa, eren a l'aeroport per reforçar el dispositiu de seguretat. A l'escrit, Cortès apunta que un d'ells "li pegà bufetades a la cara i li féu sang al llavi".
Ahir, els motius arguïts per la suspensió foren tècnics. No es pogueren realitzar dues videoconferències alhora amb els agents -tenen dret a presenciar el judici-. La vista es posposà al 31 de març. Poc abans de les dotze arribaren al jujtats Ivan Cortès, el president de l'OCB Jaume Mateu, el coordinador Tomeu Marti , l'eurodiputat d'Iniciativa per Catalunya-Verds Raül Romeva, la secretària general de les Joventuts de l'Aliança Lliure Europea (partit que agrupa les formacions nacionalistes d'àmbit europeu) i la jove macedònia Jana Bacea. Aquest dos darrers s'havien desplaçat expressament a Balears per presenciar el judici com a observadors internacionals.
L'OCB ja havia manifestat la seva intenció que en els casos en què es produís una presumpta discriminació lingüística hi hagués observadors internacionals, que vetlassin per la marxa del procés. Romeva afirmà que "el cas mereixia com a mínim una cobertura política. Som conscients que és un tema de jurisdicció espanyola, però a escala europea hem de fer una reflexió. No pot ser que avui hi hagi llengües de primera i de segona". Els passadissos s'ompliren d'amics de l'OCB. Entre ells, el líder d'ERC a les Illes Joan Lladó.
Suspès el judici per l'agressió a Ivan Cortès
L'OCB dugué observadors internacionals per presenciar la vista per discriminació lingüística
Palma 11/02/11 0:00
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Així és de miserable i vil Espanya. Tot servirà per anul·lar o adulterar el judici.
Joan, es que si entres a la web del circulito, ells tenen allà un apartat on parla de " victimas de la imposicion del catalan", o quelcom així, es a dir, segons la opinió del criculito, si hi ha una imposició linguistica, aquesta sempre serà perquè s'estarà imposant la llengua catalana; en canvi la llengua castellana sempre es bona i mai no s'imposa.
I els del circulo? Jo em pensava que hi hauria en Jorge Campos a primera defensant las libertades lingüísticas... Es veu però que només defensa les seves.
Des d'aquí, el meu suport a Ivan, malgrat no el conec de res, ja que no vaig poder anar i fer-ho als jutjats. Per cert que el trobo que els motius de la suspensió del judici són d'allò més esperpèntics, per no dir fets perquè això de què el judici fos presenciat per observadors internacionals no agradava a alguns. Així, postposat el judici es deuen suposar que els observadors no aniran al pròxim judici.
Anava a escriuer que aquesta situació és increïble... però després m'ho he pensat i he pensat que realment no ho és, que ja és una cosa habitual. Que si uns al·lots se manifesten en favor de la independència els han de fer seguiment secret i si un Guàrdia Civil pega a un al·lot simplement perquè que xerra el seu idioma, aquí no ha passat res! Això és Espanya!