Divendres va morir a Palma el professor José Orlandis Rovira, que havia nascut a Ciutat el 29 d'abril de 1918. El funeral pel seu descans etern tindrà lloc demà, dilluns dia 27, a les 20.00 hores a la parròquia de Santa Eulària de Palma. L'any 1942 obtingué la càtedra d'Història del Dret de la Universitat de Navarra. Fou decà de la Facultat de Dret i director de l'Institut d'Història de l'Eslgésia de la Universitat de Navarra. Així mateix, fou vicedecà de la Facultat de Dret de la Universitat de Saragossa, de la qual fou professor més de 25 anys. Entre altres distincions, el 2006 rebé el premi Ramon Llull. Era membre d'honor des de 1999 de la Reial Acadèmia Mallorquina d'Estudis Històrics.
Era capellà de la Prelatura de l'Opus Dei, de la qual ha format part durant més de setanta anys. En l'actualitat, era el més antic del món. Conegué San Josemaria l'any 1939, a qui acompanyà en el primer viatge a Roma. L'any 1992, després de jubilar-se de la càtedra, tornà a viure a Palma, on continuà exercint la feina pastoral. Des d'aquell moment, des del punt de vista acadèmic, fou professor honorari de la Universitat de Navarra, on dirigí cursos especials en les facultats de Teologia i Dret Canònic, i de la Pontifícia Universitat de la Santa Creu de Roma, on impartia cada any un curs de doctorat.
Ha publicat quasi 30 llibres i uns 200 treballs. El camp primordial de la seva producció científica ha estat l'època de l'Antiguitat Tardana i la història de l'Espanya visigoda. Els seus darrers llibres són La vida cristiana en el segle XXI, Història de les institucions de l'església catòlica i El més enllà. Fou president de l'Acadèmia Aragonesa de Ciències Socials. Dirigí la col·lecció Patmos de llibres d'espiritualitat. Fou també president de la Societat Espanyola d'Estudis Monàstics. També rebé la Medalla d'Honor de la Fundació Singer-Polignac, una de les més distingides institucions culturals de França.
Mor José Orlandis, jurista i prevere de l'Opus Dei
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Pep, l'Opus és integrista i amb vinculacions polítiques ben discutibles, per tant és lògic que n'hi hagi que d'entrada no simpatitzem amb els seus representants. Així i tot, pens que hem de saber separar la persona de l'obra a l'hora de jutjar. Reconec que no he llegit cap llibre seu però me deman fins a quin punt la recerca no està contaminada per la ideologia.
Ha mort una de les ments més clares d´aquesta illa amb una projecció internacional dins el seu àmbit d´estudi, i aquest és l´únic comentari que escriu la gent???? algú sap que aquest mallorquí era un autor de referència dins l´estudi del regne visigòtic??? és veritablement vergonyós... però és el quei hi ha a aquesta illa. Descansi en pau