L'STEI-i ha estat el sindicat que ha obtingut més vots, 3.012. Això suposa el 44,64 per cent dels vots i 21 representats a la junta de personal docent no Universitari de les Illes Balears. D'aquesta manera el sindicat perd la majoria a la junta i baixa tres representants, amb relació a les eleccions del 2006. A això, cal sumar-hi que l'increment del cens electoral en 1.168 electors ha suposat que la Junta passi de 39 als 43 membres que s'han hagut d'escollir entre totes les forces forces sindicals. El segon sindicat que obtingué ahir més votacions fou Fete-UGT amb 1.060 vots (15,71 per cent) i 8 representants, seguit molt de prop d'ANPE amb 1.015 vots (15,04 per cent) i 7 membres a la Junta. ANPE ha estat el sindicat revelació d'aquestes eleccions ja que gairebé ha duplicat el nombre de vots i de representants d'ara fa quatre anys.
Ja en darrera posició se situa CCOO que amb un 14,45 per cent dels vots (975) i 7 representants n'ha guanyat dos. El sindicat CSI.F que tot i no obtenir cap representant ara fa quatre anys s'ha tornat a presentar, novament no ha aconseguit treure representació a la Junta tot i que ha guanyat vots, passant de 148 del 2006 als 219 d'enguany. Pel que fa a la participació, un total d'11.932 professors i mestres van ser cridats ahir a les urnes per escollir la nova unta de personal docent, i només 6.806 (el 56,98 per cent) exerciren el seu dret a vot. Això presenta un 4,8 per cent menys de personal docent que ha anat a votar en relació al 2006. A l'espera dels resultats definitius d'aquí a uns dies, l'STEI-i declarà que "en una època de crisi econòmica i retallades dels drets del conjunt dels treballadors i de les treballadores reafirmam el nostre compromís per la preservació de l'estat del benestar i la restitució dels drets socials, econòmics i laborals".
Ahir, per tal de facilitar que els docents poguessin exercir el seu dret a vot, els centres públics de primària i secundària deixaren d'impartir classe de les dotze del migdia a les sis de la tarda. Cada centre s'organitzà com pogué per atendre en menor o major mesura les necessitats de les famílies que no pogueren fer-se càrrec dels nins. Alguns d'ells optaren per avançar a les dotze del migdia el servei de menjador i d'altres organitzaren activitats amb monitors, la qual cosa suposà una despesa econòmica extra per a les famílies.
14 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Els dels sindicats i els sindicalistes NO en tenen ni idea de què hi ha a les aules. Ni els interessa. Alliberam que qui dies passa anys empeny.
L'Stei no tan sols ha perdut 2 delegats, sinó que no n'ha aconseguit cap dels 5 nous que entraven a la Junta de Personal (que han anat als altres 3 sindicats). Les causes d'aquesta abaixada segurament serà motiu d'anàlisi a l'executiva del sindicat, però jo n'anomenaria un parell: poca participació, desmobilització i desencís d'una part del seu electorat, jubilació de molts dels seus votants històrics, arribada de professorat d'altres llocs de l'estat afiliats o simpatitzants dels altres 3 sindicats, desinterès d'una part del professorat (especialment de nova incorporació) pels valors tradicionals de l'Stei en matèria de defensa de la llengua i de la cultura, manca de renovació dels seus representants i, finalment, percepció que la representació sindical s'ha convertit en una professió.
Dues coses: El titolar de la notícia està malament. És obvi que l'STEI és la força més votada i té la majoria, tot i que no la majoria absoluta. Pel que fa al comentari de Maria Antònia Font, persona per la que sent un gran respecte, dir que la cosa no va ser exactament així com diu. Quan el PP va dur al Consell Escolar el decret de concerts de batxillerat, alguns consellers de l'STEI votaren en contra, i també d'altres sindicats com per exemple jo mateix. Però altres consellers de l'STEI, crec recordar que no. És a dir, no va ser una postura unànim de l'STEI. Si m'equivoque podem consultar les actes i els vots particulars que es van fer. El problema és que necessitem un sindicat que siga només de professors de l'ensenyament públic, i així podrà defensar l'ensenyament públic sense contradiccions. Si voleu llegir la meva opinió més desenvolupada sobre el tema: http://raimonbono.blogspot.com/2008/03/diners-pblics-control-privat.html Si algú està interesat en el sindicat de professors de secundària, es pot posar en contacte amb mi a través del meu blog.
l'STEI-i aconsegueix els mateixos vots que els altres tres sindicats plegats. Si l'STEI-i no té la majoria, qui la té?????? STEI: 3000 UGT: 1060 ANPE: 1010 CCOO: 970 Sabeu sumar????????
Poca participació
I Stei es presentava un que predicava el "Barco de rejilla" aquell que varen fer fora d'ERC per xenòfob...
Un Nazi era candidat d'ANPE: http://www.tribunamallorca.cat/not%EDcies/destacada/un-exmilitant-nazi-a-la-candidatura-del-sindicat-proper-al-pp-/
Crec que hauria de ser obligatori per tots els mestres i professors sino anar a votar al manco presentar un certificat d'haver anat a la mesa electoral si volen gaudir de les sis hores lliures per fer-ho... Així s'estalviarien les crítiques dels pares i per altra banda es veuria quin és el mapa electoral real de la comunitat educativa...
A meam, el que xerra d'anpe, a quina "patronal de la concertada" et refereixes home !! Si ANPE és un sindicat que només actúa en l'escola pública !! Aiiiiii com ha picat aquest augment de vots d'ANPE als del "sindicat habitual"
Anpe no és un sindicat.És una associació per a la defensa dels interessos patronals de la concertada i prou.