Aquest fet, també en el cas dels adults que foren víctimes, és un "bon indicador" que mostra el rebuig social a aquest delicte, ha asseverat avui Santiago en ocasió de la presentació de les jornades "Els monstres de casa meva", que se celebrarà demà i el dimecres en la Fundació Pilar i Joan Miró.
Durant les mateixes, especialistes parlaran sobre el maltractament físic i emocional, l'abús sexual i la negligència familiar sobre els menors.
Santiago ha manifestat que existeix una similitud entre els abusos sexuals i les denúncies de maltractaments presentades per dones, les quals augmenten "no perquè augmenti el maltractament, sinó perquè hi ha més sensibilitat i cada vegada s'atreveixen més a denunciar-ho".
Segons ha dit, devers un 20% dels menors han sofert abusos o maltractaments, la qua cosa posa de manifest "la magnitud del problema".
La titular d'Afers Socials ha insistit que les víctimes poden demanar a l'Administració pública suport i ajuda, mentre ha recordat que la direcció general de Menors i Família compta amb una sèrie de programes per lluitar contra l'abús infantil.
Exemple d'això és la creació del protocol de detecció de maltractaments a joves "en el que s'ha implicat a tota la societat i l'administració amb l'objectiu de ser més ràpids i diligents a l'hora de detectar els maltractaments i, sobretot, més eficients a l'hora de protegir les víctimes".
En aquest sentit, Santiago ha recordat la creació d'una unitat per al tractament de víctimes d'abusos sexuals d'al·lots no tutelats per l'Administració, així com el servei "Atura" dirigit a al·lots que han sofert abusos i que, posteriorment, repeteixen aquesta conducta en altres perquè "desgraciadament són models que es repeteixen".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
I tanmateix moltes denúncies en altres àmbits de violència contra els infants no prosperen, i a més els serveis socials són anacrònics i propis de l'era victoriana , de manera que es castiguen als infants enlloc de castigar als culpables.