Vicens ha fet aquestes declaracions als passadissos del Parlament, amb referència a l'anunci realitzat aquest dilluns que les Canàries quedaran al marge de la pujada de les taxes, després que es comprometés a donar el seu suport als Pressuposts Generals de l'Estat.
El conseller balear ha expressat la seva "satisfacció" en conèixer aquesta notícia, i ha assenyalat que el Govern farà la mateixa reclamació per a la comunitat.
Vicens ha recordat que aquesta també és una vella demanda del Govern balear, que fins i tot ha reclamat la implantació de "un sistema tarifari propi".
El titular de Mobilitat no ha volgut plantejar aquest reconeixement a les Illes Canàries com "una contraprestació" per donar el seu suport a l'aprovació dels PGE i ha subratllat que si és bo per a les Canàries, també ho és per a les Balears.
Vicens ha destacat, com a "conseller nacionalista", la importància que té la presència dels partits nacionalistes en el Congrés dels Diputats "perquè d'alguna manera obren pas a reivindicacions molt importants" per a aquests territoris.
'Hem d'aprofitar aqueta oportunitat'
Sobre aquest tema, el diputat del Bloc Antoni Alorda ha coincidit amb el conseller a l'hora de fer ressaltar la importància que té tenir partits nacionalistes a Madrid.
Així mateix, ha indicat que ara seria "mal d'explicar que hi hagués una situació especial per a les Canàries i no tingués cap tipus de conseqüències a les Illes Balears". "Hem d'aprofitar aquesta oportunitat", ha sentenciat.
Alorda ha demanat a tots els diputats de les illes que "moguin tots els fils" perquè "una qüestió tan estratègica com és que les taxes no siguin una dificultat, tant pels residents com per a l'atractiu turístic dels visitants, tingui un tractament específic per a totes les illes de l'Estat".
En aquest sentit, ha assenyalat que li consta que des de la Conselleria de Mobilitat ja s'ha demanat al Govern un sistema tarifari propi per a les Illes Balears.
Tren de Manacor
Pel que fa a l'estudi tècnic realitzat a la línia de tren de Manacor -tallada des de l'accident ocorregut a l'altura de Sineu el passat mes de maig en el qual hi va haver 32 ferits-, el conseller indica que s'han detectat "bastants deficiències" que s'"aniran arreglant". La diputada del grup popular Mabel Cabrer ha reclamat avui al conseller durant el ple del Parlament que el Govern realitzi una auditoria tècnica completa en l'esmentada línia, tal com va acordar la cambra legislativa, amb els vots del PP i UM.
Vicens ha respost que Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) "ja ha realitzat totes les actuacions necessàries per esbrinar les causes de l'accident a Sineu i les deficiències des de l'Enllaç a Manacor" i ha lliurat al jutjat d'instrucció número 7 d'Inca tota la documentació corresponent. Cabrer ha criticat que l'estudi que ha encarregat el Govern hagi tingut un cost de 350.000 euros, que contrasta amb els 3 milions d'euros invertits a auditar el metro de Palma o el milió destinat a auditar les autopistes d'Eivissa. La diputada popular ha recordat que el tren "duu sis mesos aturat" i ha manifestat que considera necessari un estudi detallat de les deficiències així com l'obertura d'un expedient els responsables tècnics de la línia.
Vicens ha explicat que la consultoria i verificació de tota la línia des de l'estació de l'Enllaç a Manacor ha detectat "bastants deficiències de diferent consideració" que es remunten a les obres realitzades el 2002 i 2003 (anterior legislatura del Pacte de Progrés), però també a la passada legislatura, quan governava el PP. Segons Vicens, hi ha deficiències a les obres empreses en la passada legislatura a l'estació de Sant Joan, com també en les anteriors escomeses el 2002 i 2003 i en les posteriors que es van dur a terme d'emergència sobre elles en el passat mandat. Ha afirmat que totes elles "s'aniran arreglant a poc a poc".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.