La crisi econòmica ha donat visibilitat i protagonisme als representants de les centrals sindicals que cobren de les administracions, malgrat desenvolupar un treball a favor de la pròpia organització. Són els popularment coneguts com a alliberats sindicals. L'Administració autonòmica en reconeix un total de 183, que a proposta de les organitzacions sindicals que representen en els òrgans de negociació queden exempts de deixar serveis per poder realitzar activitats sindicals dins l'àmbit administratiu o dins l'estructura de l'organització sindical que representen.
Segons aquest acord, "la finalitat dels alliberaments institucionals és facilitar i també promoure l'activitat negociadora i de participació de personal en el si de l'Administració", en aquest cas l'autonòmica. Fonts del Govern balear i de les mateixes organitzacions sindicals han reconegut que la majoria dels 'alliberats' treballen a les àrees d'educació i salut, amb 82 i 72 alliberats respectivament; mentre que en els Serveis Generals de la Comunitat Autònoma només n'hi ha 29. Els sindicats majoritaris UGT i CCOO són els que tenen un major nombre d'alliberats sindicals, encara que el CSI-CSIF i l'STEI-i també disposen d'una bona representació en els Serveis Generals i en educació, tant privada com concertada. El Cemsatse és el sindicat que en té un major nombre a la sanitat pública.
L'Administració autonòmica té 183 alliberats sindicals
Educació i Salut són les dues àrees amb més pes sindical, liderats per STEI-i i Cemsatse
Palma14/09/10 0:00
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Parlen per parlar, ignorant qué passa i què fan aquesta gent. Sovint donen servei al sindicat, molt per damunt de la seva qualificació, emprant hores fora del horari de 8 a 3, inclòs en festius. Parlar sense coneixer és molt senzill. Més informar-se és el que fa falta. De totes formes, crec que hi ha de tot, com d'empleats públics: que fan feina i que fan el vago.
L'alliberament de sindicalistes surt a compte per l'Administració, perquè així els treballadors fan més bonda i s'empassen els retalls salarials que calguin, per tant l'alliberament de sindicalistes dins l'administració és d'utilitat pública, perquè la qüestió principal és que els treballdors cobrin poc i no facin vagues.
En general, els sindicats i els sindicalistes només et vénen a veure per demanar-te el vot o per si vols estar a les seves llistes. Quan és l'hora de defensar-te sempre hi ha emperons i interessos particulars seus. La veritat, no m'han demostrat res mai i de cada vegada els tenc més poc respecte: poca feina, millor horari, sense l'estrès que molts funcionaris patim i cobrant cada mes el mateix. Crec que s'haurien de posar límits al temps que un funcionari pot ser alliberat sindical: és normal que una persona ho pugui ser durant deu anys o més? A mi no m'ho sembla...
I això que aquets 183 només són els alliberats totals... llavors ni ha una altra multiud que cobren hores sindicals.
Pensem que el seu sou no surt del sindicat corresponent, sinó directament de l'Administració Pública. També cobren els complements corresponents com qualsevol altre funcionari i, si són representants en determinades institucions, dietes.
Inútils sindicalistes alliberats! Això sí que són doblers públics tirats a la mar! I es queixen dels "assessors"? Quina vergonya! No defensen els drets laborals, sinó els seus privilegis de capelleta!