En declaracions als mitjans durant la seva visita al centre de discapacitats Joan Crespí, Antich ha asseverat que totes les institucions estan treballant per adoptar una solució sobre aquesta qüestió, una resposta que considera «totalment imprescindible».
El cap de l'Executiu autonòmic ha apuntat que s'està estudiant quina infraestructura posar en marxa per tancar aquesta problemàtica, entre les quals hi ha l'impuls d'un digestor o d'un forn d'incineració. A més, ha apuntat, la Conselleria de presidència està mantenint diversos contactes amb Catalunya per estudiar les diferents alternatives per al tractament i poder aportar una solució sobre aquesta qüestió.
Mentrestant, des del Consell de Mallorca confien a impulsar abans que finalitzi l'actual legislatura una nova infraestructura, d'entre tres alternatives que la Institució insular està estudiant, com són un digestor, una planta de biogàs i un forn d'incineració. Per a qualsevol dels tres projectes, l'Administració supramunicipal maneja una inversió inicial d 'aproximadament un milió d'euros.
El director insular de Residus, Josep Maria Ferrà, ha lamentat dimecres que els últims anys des del Consell i sota el mandat d'UM en coalició amb el PP «no s'hagi donat cap pas endavant» per afrontar aquesta problemàtica, per la qual cosa «no es pot esperar que nosaltres donem una solució en una setmana». Així les coses, ha expressat la seva confiança que dins d'aquest mandat pugui optar-se per una de les anteriors tres propostes.
Al mateix temps, el director insular ha explicat que a causa de a la impossibilitat de dipositar els residus a la planta de Llucmajor després que el consistori hi hagi limitat el camí d'accés -després de la qual cosa l'escorxador de Palma i el de Felanitx van optar per tancar temporalment les portes, ja reobertes-, com a solució provisional els residus es traslladaran a Son Reus per després ser enviats a la Península en contenidors de refrigeració.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
tal com es fa amb els residus sanitàris, es poden pasar per autoclau en el lloc d'origen (l'escorxador) i transformarlos en simple màtèria orgànica que es podria compostar si no porta plastics ni metalls com en el cas dels residus sanitàris. Guillem
I no es poden cremar i punt?