Hubert Georg Feil, fundador, impulsor i director de la candidatura Palma-Illes Balears Capital Europea de la Cultura 2016.
Ni el Govern, ni el Consell de Mallorca ni Cort no tenen pensat donar ni un euro per impulsar la candidatura Palma-Illes Balears Capital Europea de la Cultura 2016, fundada i dirigida per l'alemany Hubert Georg Feil. En canvi, des del sector privat ho veuen com una oportunitat i reclamen suport per part de l'Administració.
El director general de Cultura, Pere Joan Martorell, explica que s'assabentà del projecte en una presentació pública a la qual foren convidats i que, des de llavors, Georg no s'ha reunit amb el seu departament per exposar la proposta. També assegura que entengué que no hi caldrien doblers públics perquè ho impulsava la iniciativa privada i que ara tampoc no els podrien invertir. A més, creu que Palma va molt endarrerida respecte d'altres ciutats candidates. El conseller insular de Cultura, Joan Font, afirma que tampoc no els han sol·licitat suport formalment i que Georg no els ha demanat cap reunió. A més, diu que el Consell no pot destinar-hi diners en un moment de crisi. Per la seva banda, el regidor de Mobilitat de Cort insistí ahir que havien estat sincers amb Georg des del principi i que ja li havien fet saber que no podien dedicar doblers a una iniciativa sense garanties d'èxit.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Són massa les ciutats que presenten candidatura i afegir-hi la de Palma (sense tenir gaires possibilitats de sortir-ne elegida, les coses com són) sols serviria per tudar doblers amb despeses (anuncis, cartells, opuscles, anuncis, muntatges audiovisuals, viatges promocionals...) que no donarien cap profit. En tot cas, la iniciativa privada podria finançar tot això. O no és la neoliberal UE que promou la iniciativa privada front a la pública? O potser és que de tot allò deficitari se n'ha de fer càrrec el sector públic i de tot allò que dóna beneficis el privat?
a Independentista: Ido mira per on, el tal diluido es un Lluchmajorer de tota la vida, de familia Lluchmajorera i ben Mallorqui fins i tot amb els teus criteris xenofobs. Pero tambe te criteri propi per distiguir qui son els que baix la bandera del nacionalisma uemita s'han dedicat a robar s'anima a tots els ciutadans de les illes. Encara m'estim mes una forastera com N'Aina que tota la tropa de corruptes sense escrupols que tant d'anys han estat protegits per un determinat sector dels diaris balears. Respecte del tema en questió: S'han d'acabar els negocis privats amb dotbers publics. Hi ha coses mes importants per gastar aquests diners.
Per a tota la guàrdia de korps del PSOE-PSM que ha sortit en defensa de Calvo i Ramon davant de la seva davallada de calçons. Llegiu aquí i ja em direu si continuau afirmant que Huber Geog Feil mereix els qualificatius de triler, depredador, hispanoalemany, etc. Abans s'agafa un mentider que un coix, i si tot això és una "maniobra del grup Serra". http://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2010/04/13/islas-invisibles-hubert-georg-feil/403151.html
Ja tenim els forasters com el tal "diluidos" i els sectaris del PSM fent caramull per cobrir les espatlles del PSOE-PSM. Tanmateix, les coses són com son: Calvo i Ramon han renunciat a un esdeveniment internacional no perquè no els agradi, o pequè hi estiguin en contra, sino perquè segons elles "no hi ha doblers". Si Córdova arriba a ser declarada guanyadora, i s'ho paguen amb els doblers que ens espolien, en Raboa, en Cabota i companyia s'hauran d'amagar davall les pedres.
Pens com sa Raboa, i a més, gent venguda en massa, depredadora i que mai s'ha integrat. I bellesa, tranquilitat, natura i personalitat com a poble, tot malvenud i per uns doblers que han partit cap a fora Mallorca.
No momprenc com herr Feil no ofereix aquesta bacora a Freiburg, per exemple. Alemana, dins la Selva Negra, on pareix que un està dins l'escenari d´un conte dels Grimm... Una meravella! I no l'he vista al llistat.
Si es una oportunidad tan grande que se rasque el bolsillo el tal Feil. Ni un duro de mis impuestos para esta cuesión. Y otra cosa: No estaría mal una rectificación de este diario del titular con que ayer daban la noticia. El ataque a Cort indiscriminado por cualquier cosa apesta y nos tiene cansados a muchos.
I qui punyetes és aquest empresari alemany que només sembla que vol enriquir-se a costa nostra? Ni un euro més als trileros hispanoalemanys!!!
Jo ja som granat, i cada vegada que ens han volgut otorgar qualque distinció, sempre ha acabat amb una nova onada de gent venguda de fora, cap millora i la sensació de que ens han pres el pèl i que els doblers han partit cap a la meseta: Festivals musicals, Festes de Primavera, visites de Presidents (Clinton ni tan sols es va acostar a Petra tenint Fra Juníper un monument al Capitoli), Etc. Només ens han duit maldecaps, ciment, més gent i encariment. I la sensació de que aquí és "ca tothom" manco ca nostra. Ja estic bé així com estic i que facin content a un altre... Ja som vist massa "panacees".
Raboa, però tu saps què significa ser Capital Europea de la Cultura? Mira, mira més avall i veuràs la llista de ciutats d'Europa que segons tu han caigut en mans de "trilers". Vejam si ens informam una mica abans d'envestir. Per cert, Córdova manté la seva candidatura amb el suport de Zapatero, i no he sentit cap andalús o espanyol que remugui perquè ho trobin massa car. Natural, ho pagaran amb els nostres doblers mentre Calvo i Ramon callen com dues sí, bwana. De la Viquipèdia: Capital Europea de la Cultura, és un títol conferit per la comissió i el parlament europeu a una o dues ciutats europees, que durant un any tenen la possibilitat de mostrar el seu desenvolupament i vida culturals. Algunes ciutats europees han aprofitat aquesta designació per transformar completament les seves estructures culturals i ser reconegudes en l'àmbit internacional. Llista de les ciutats escollides * 1985: Atenes * 1986: Florència * 1987: Amsterdam * 1988: Berlín (part occidental) * 1989: París * 1990: Glasgow * 1991: Dublín * 1992: Madrid * 1993: Anvers * 1994: Lisboa * 1995: Ciutat de Luxemburg * 1996: Copenhaguen * 1997: Tessalònica * 1998: Estocolm * 1999: Weimar * 2000: Avinyó (Valclusa), Bergen, Bolònia, Brussel·les, Hèlsinki, Cracòvia, Praga, Reykjavík, Santiago de Compostel·la * 2001: Porto, Rotterdam * 2002: Salamanca, Bruges * 2003: Graz * 2004: Gènova, Lilla * 2005: Cork * 2006: Patres * 2007: Sibiu * 2008: Liverpool, Stavanger, Sandnes * 2009: Linz, Vílnius * 2010: Essen, Istanbul, Pécs * 2011: Turku, Tallinn * 2012: Guimarães, Maribor * 2013: Marsella, KoÅ¡ice