El senador Pere Sampol ha registrat un paquet d'esmenes a la reforma laboral de José Luis Rodríguez Zapatero, que té poques possibilitats de prosperar. Les esmenes intenten capgirar els aspectes més polèmics del projecte de llei, però el mateix Sampol no confia que prosperin. El senador explicà ahir que les al·legacions es debatrien en una única sessió de la comissió de treball, el 24 d'agost, que no es tramitaven per una via ordinària i que ell ni tan sols tindria la possibilitat de defensar-les. Disposa del suport del BNG, però no preveu aconseguir el del PP, el de CiU ni, evidentment, el del PSOE. "La cosa està bastant cuinada", afirmà. De tota manera, el PSM no creu que tot s'acabi aquí. El secretari general del partit, Biel Barceló, no descarta que la pressió popular faci "que el PSOE s'hagi de replantejar aquesta qüestió" i recordà que amb l'anterior reforma laboral ja passà quelcom semblant.
Esmenes
En concret, les esmenes del PSM pretenen suprimir aspectes com la subvenció dels acomiadaments amb el fons de garanties pels treballadors. Sampol va ser molt crític sobre aquest aspecte i va dir que "no té la més mínima explicació" ni "gens de sentit", aquest fons s'hauria de dedicar a fomentar els nous contractes. El paquet d'esmenes també vol impedir que la previsió de pèrdues o la caiguda d'ingressos d'una empresa puguin ser motius objectius per un acomiadament per causes econòmiques. "Hi pot haver molt de frau i picaresca, és molt fàcil desviar ingressos", declarà sobre això mateix Pere Sampol.
Un tercer aspecte que aborden les modificacions que proposa el PSM en el projecte de llei de la reforma laboral és el de les oficines de cerca de feina. Sampol explicà que el projecte obre la porta a les companyies privades perquè "col·laborin amb les oficines públiques de col·locació". Avisà que totes aquestes eren polítiques pròpies de la dreta, que ja havia causat la crisi, i que "el Govern (estatal), en nom del socialisme, fa polítiques ultraliberals" que "posen en perill les conquestes de l'estat del benestar". Lamentà l'enduriment de les polítiques capitalistes.
Biel Barceló, per la seva banda, criticà que la reforma laboral no respongués a les necessitats del mercat laboral i no n'hagi d'arreglar els problemes més greus. Per això, insistí que el PSM proposava dedicar els fons per subvencionar els acomiadaments a prendre mesures per fomentar la contractació. El secretari general del PSM també va dir ahir que l'executiva del PSM encara no havia decidit formalment si donarien suport a la vaga general del setembre, però indicà que els sindicats tenien tot el seu suport i que els el seguirien donant.
El PSM esmena la reforma laboral sense esperances
Pere Sampol intenta evitar al Senat els aspectes de la llei més perjudicials per als treballadors. Biel Barceló no descarta que Zapatero faci marxa enrere el setembre
Palma13/08/10 0:00
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Bona feina PSM!! i ni cas de comentaris insultants de qui no té res més a fer...de vacances? d'entesa?
Bla, Bla, Bla. Per favor Biel para de fer mal al nacionalisme de Mallorca, Marxa a casa i dedica't a una altra cosa, però noi sé molt bé a què ta pots dedicar tú sinó és a fer discursos buits i aferrar-te a sa cadira.
És fàcil parlar de reforma laboral i més difícil solucionar els problemes laborals concrets. Per això convit al Sr.Sampol i Sr.Barceló a acostar-se per Petra i parlar amb el funcionariat i podran veure que una bona part no està satisfet de la postura que mantén el govern de Petra (majoria absoluta del PSM) enfront dels seus treballadors. Persones de sindicat com Sebastià Reixac o Gabriel Monroig hauríen de ser més sensibles a les reivindicacions laborals dels treballadors de l'Ajuntament.